Paikalliset

Taavetissa lapset liikennetuhotöiden takana – junaliikenne keskeytyi raiteille asetettujen kivien vuoksi

Kuvituskuva.

Lotta Åberg / Arkisto

Luumäen Taavetissa oli 24.4.–8.5. välisenä aikana aseteltu kiviä molemmille pääraiteille neljä eri kertaa. Viimeisimmän teon 8.5.2019 yhteydessä kiviä oli erittäin runsaasti noin 50 metrin matkalla.

Poliisi muistuttaaa, että kyseisellä raideosuudella junan nopeus on noin 200 km/h. Kivien ja murskeen asettelemisesta raiteille on näin ollen erittäin suuri vaara niin ihmisille kuin junakalustolle.

Viimeisimmän teon yhteydessä junaliikenne keskeytyi Allegro junan joutuessa pysähtymään ja Finrail Oy:n tarkistaessa mahdollisia junalle ja kiskoille aiheutuneita vaurioita. Vaurioiden kustannukset tarkentuvat tutkinnan aikana.

Keskiviikkona 8.5.2019 junan kuljettajien havaintojen mukaan Taavetin aseman läheisyydessä oli ollut tapahtuma-aikaan useita nuoria.

Poliisi ja Finrail Oy on ollut tapahtuneista kivien asettelemisista raiteille yhteydessä Taavetin kouluihin. Poliisin tiedossa on usean alle 15-vuotiaan lapsen osallisuus kivien asettelemiseen.

Asian selviämisen kannalta Luumäen koulutoimen henkilöstöllä on ollut oleellinen merkitys. Poliisi haluaakin kiittää heitä erittäin hyvästä sidosryhmäyhteistyötä.

Poliisi on tutkinut ilkivallan tekoa liikennetuhotyönä, josta voidaan tuomitaan vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta. Teon yritys on rangaistava.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa selvittämällä vahingoista aiheutuvia korvausvaatimuksia. Tarkoitus on puhuttaa kiviä raiteille asetelleita alle 15-vuotiaita nuoria, jotka eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa, mutta ovat kuitenkin vahingonkorvausvelvollisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi