Paikalliset

Maakunnassa kehitetään valmiuksia toimia: hankkeessa kehitetään pitkäaikaistyöttömien arjenhallintaa ja työmotivaatiota

Kuvituskuva.

JOHANNAERJONSALO

Parikkalassa, Rautjärvellä ja Ruokolahdella on käynnistynyt VALTO – Valmiuksia toimia -hanke. Hanke on suunnattu mainittujen kuntien alueella asuville yli 30-vuotiaille pitkäaikaistyöttömille, joille arjenhallinnan normalisoiminen ja työmotivaation löytyminen ovat pitkän aikavälin tavoitteita.

VALTO-hankkeessa hyödynnetään uutena työmuotona etsivän aikuistyön mallia, jossa hanketyöntekijät jalkautuvat kohderyhmän keskuuteen ja ohjaavat asiakkaita hyödyllisten palvelujen pariin.

Hankkeessa laajennetaan sosiaalista kanssakäymistä, tuetaan asiakasta häntä askarruttavissa asioissa sekä tutustutaan ympäröivään elinympäristöön ja luontoon.

– Hankkeen aikana otamme selvää ajankohtaisista asioista ja ryhmää kiinnostavista teemoista. Käymme vierailuilla ja tutustumiskäynneillä, reippailemme ja liikumme. Pyrimme löytämään yhdessä kiinnostavaa tekemistä, joka tukee hankkeen tavoitteiden saavuttamista, hankepäällikkö Eija Europaeus Laptuote-säätiöstä kertoo.

Lähtemällä hankkeeseen mukaan asiakas saa tarvitsemaansa henkilökohtaista ohjausta ja tukea arjen normalisoimiseen matalan kynnyksen ryhmätoiminnan keinoin.

– Kannustamme toisiamme pysyvään elämäntapamuutokseen, yhteiskunnassa toimimiseen sekä sitoutumiseen mielekkääseen toimintaan. Tarkoituksemme on löytää yhdessä uusi alku, polku, joka johtaa työllistymiseen. Samalla osallistujasta tulee myös aktiivinen toimija oman elämänsä haasteiden ratkaisijana, Europaeus toteaa.

Hanketta hallinnoi Laptuote-säätiö sr osatoteuttajana TyönVuoksi ry. Hankeaika on 1.3.2019–28.2.2021.

VALTO – Valmiuksia toimia-hanke kuuluu Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamiin hankkeisiin. Hanke rahoitetaan 5. toimintalinjasta, joka rahoittaa sosiaaliseen osallisuuteen ja köyhyyden torjuntaan liittyviä kehittämishankkeita. VALTO-hankkeen erityistavoite on työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen. Rahoittajan edustajana toimii Hämeen ELY-keskus. Eksote on rahoittanut hanketta kuntarahaosuudella.

VALTO – Valmiuksia toimia-hanke, ESKO – Kohti tasa-arvoisempaa työelämää-hanke sekä Parikkalan Etsivä nuorisotyö esittäytyvät Raittiremmakat-tapahtuman yhteydessä 7.6.2019 Parikkalan R-kioskin edustalla.

 

Päivitetty 13.5.2019 kello 14.46: Muutettu lause "Eksote on rahoittanut hanketta omarahoitusosuudella" muotoon "Eksote on rahoittanut hanketta kuntarahaosuudella".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi