Paikalliset

Lähde kävelyretkelle linnoituksen maisemiin – 370-vuotiaan Lappeenrannan historiaan tutustutaan yhdessä liikkuen

Etelä-Karjalan museo. Arkistokuva.

Janne Koivisto

Lappeenrannan liikuntatoimi järjestää perjantaina 26.4. kello 10–11.30 kävelyretken linnoituksessa kaupungin juhlavuoden kunniaksi. Luvassa on mukavaa yhdessäoloa liikkuen ja keväisestä ulkoilmasta nauttien.

Kaikille avoin kävelykierros alkaa Majurskan talon kaupungin puoleisesta päädystä, Viipurin portin kupeesta. Oppaana toimii Ulla Rustholkarhu. Liikunnanohjaaja Ulla Pyysalo kertoo, että kierroksella tutustutaan 370-vuotiaan Lappeenrannan historiaan aina Ruotsin vallan ajoilta venäläiskauteen ja itsenäisyyden alkutaipaleelta aina tähän päivään asti.

– Kierroksella kuullaan, kuinka ja miten kaupunkimme on perustettu juuri linnoituksen alueelle. Osallistujat saavat myös tietoa siellä sijaitsevien rakennusten kiinnostavasta historiasta.

Tapahtuma on osa Ikäinstituutin kolmen vuoden Voimaa Vanhuuteen -mentorointihanketta. Kampanjan tavoitteena on lisätä toimintaa kotona asuville iäkkäille, joiden liikuntakyky on jossain määrin heikentynyt.

– Kävelykierros tehdään rauhallisella vauhdilla helppokulkuisia reittejä pitkin, jotta osallistuminen onnistuisi myös apuvälineiden kanssa. Kierrokselle voi tulla mukaan esimerkiksi rollaattorin tai pyörätuolin kanssa, myös avustajat ovat tervetulleita, Pyysalo sanoo.

Tapahtuma on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kävelykierros järjestetään ulkona, joten osallistujien kannattaa varautua kierrokselle säänmukaisella vaatetuksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi