Paikalliset

Missä tilanteessa Catz lähtee loppuotteluun Kotkaan? – Welchin mukanaolo ratkaisee valtavasti

Ponteva vs Catz. Arkisto.

Kaisa Estola-Haaranen

Naisten Korisliiga on ensimmäistä kertaa katkolla tänään. Loppuottelu Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen välillä pelataan tiistaina 16.4. Kotkassa. Tällä kertaa johtoasemissa ei ole Catz, vaan kotijoukkue, joka on kellistänyt kissalauman finaalisarjassa kahdesti (76–61, 84–80).

Huominen voitto toisi PeKalle mestaruuden. Catzinkaan peli ei ole vielä menetetty, sillä kahden tappion takaa on tultu mestariksi ennenkin. Viimeksi näin teki Hyvinkään Ponteva voittaessaan Espoo Unitedin kaudella 2016–2017.

Vaikka Catz oli perjantain pelissä vastaantulija pystyen horjuttamaan PeKan vahvaa puolustusta vain ajoittain, osoitti se sunnuntaina omaavansa täydet mahdollisuudet mestaruuteen. Voitto tosin vaatii täydellistä onnistumista molemmissa kenttäpäädyissä, sillä kokenut kotijoukkue käyttää kaikki saamansa tilanteet välittömästi hyväkseen. Kommunikoinnin on oltava saumatonta eikä edellisen pelin kaltaisiin virhevaikeuksiin ole varaa.

Paitsi kolmen pelaajan suihkukomennus, avainasemaan nousi eilen myös kapteeni Aleighsa Welchin jatkoajalla tapahtunut loukkaantuminen. Ilman Welchin läsnäoloa Peli-Karhujen Brittany Starling, Minna Sten ja Noora Järvikangas pääsevät toteuttamaan vapaammin kuvioitaan.

Nopean takapelaaja Brooke McCartyn pimentämisessä Catz onnistui viimeksi kelvollisesti. Karoliina Rytkönen ja Valencia McFarland ovat paljon vartijoina, mutta onnistuessaan he pystyvät horjuttamaan PeKan pelinrakentelua ratkaisevasti.

Myös toisessa päässä Catz osoitti löytävänsä keinot PeKan puolustuksen kiertämiseen. Ensimmäisellä jaksolla kissapaidat jaksoivat ajaa väsymättä korille saaden kotkalaisille virheitä, mutta toisella puoliajalla peli muuttui staattisemmaksi ja konsepti sekosi.

Heittoralliin lähteminen kääntää vaa’an PeKalle, mutta ennakkoluulottomilla ajoilla kotijoukkueenkin muuri on murrettavissa. Welchin mukanaolo ratkaisee tässäkin valtavasti, sillä muuten kissojen pitkä pää jää valitettavan ohueksi ja korinaluspelissä tulee vaikeuksia.

PeKan ja Catzin välinen kolmas loppuottelu alkaa Karhuvuoren urheilutalolla kello 18.35 ja sitä voi seurata TV2:n kautta suorana lähetyksenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi