Paikalliset

Imatra lähettää omat terveisensä tulevaa hallitusohjelmaa silmälläpitäen – tavoitelistalla muun muassa rautatierajanylityspaikan kansainvälistäminen

Kuvituskuva.

Riitta Ketola

Imatran kaupunginhallitus kirjasi vaalien jälkeen tuoreeltaan tavoitteet, jotka kaupungin ja koko maakunnan näkökulmasta ovat tärkeitä ottaa huomioon seuraavaa hallitusohjelmaa laadittaessa.

– Puhuimme aiemmin, että Etelä-Karjala tarvitsee pelastautumissuunnitelman. Nämä tavoitteemme ovat nähdäksemme tärkeitä meille kaikille koko maakunnassa, Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka toteaa.

Kuntatalousohjelmaan valtionvarainministeriö on kirjannut miljardi euroa lisää peruspalveluiden valtionosuuksia vuodesta 2020 alkaen.

– Kansanedustajien tulee pitää huoli, että tuo raha myös aidosti on olemassa tulevissa budjeteissa kunnille kohdennettavaksi. Tätä rahaa tarvitaan juuri peruspalveluiden turvaamiseen.

Toinen tavoite on Imatran rautatierajanylityspaikan kansainvälistäminen, joka parantaa koko Suomen teollisuuslaitosten logistiikkaa ja kilpailukykyä olennaisesti, koska rahtiajat ja –kulut lyhenevät merkittävästi idän suuntaan.

– Tämä muutostarve on lähtöisin vientiteollisuuden tarpeista. Muutokseen tarvitaan ministeriötason vahvaa aloitteellisuutta, jotta neuvottelut Venäjän kanssa etenevät.

Myös itärata on tärkeä koko Kaakkois-Suomen elinvoimaisuuden näkökulmasta.

Imatra mainitsee tavoitteissaan myös Imatran seudun EU:n tulevan ohjelmakauden investointitason nostamisen korkeimman tukitason alueeksi.

– Imatran seutu on suurteollisuuden rakennemuutoksen alue, missä elinkeinorakenteen monipuolistaminen on keskeinen asia seutukunnan elinvoimaisuuden takaamiseksi. Tukitason nostamiseksi on Etelä-Karjalan liitto jättänyt hakemuksen jo ministeriölle.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntarahoitukseen perustuva malli ei ole kestävä.

– Uudelleen organisointi on tehtävä mahdollisimman nopeasti siten, että sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitus- ja järjestämisvastuu ovat samalla taholla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi