Paikalliset

Imatralla järjestettävässä tapahtumassa tutustutaan georuokaan – "Ei tarvitse syödä kiviä nauttiakseen georuokaa"

Imatran Hiisikin on mukana tapahtumassa.

Georuokatapahtuman järjestäjät

Saimaan- ja Lahden ammattikorkeakoulu järjestävät 13.4. kello 11–13 Imatran Koskenpartaalla Georuokaelämyksen yhteistyössä Saimaan Geoparkin kanssa.

Jos et ole vielä kuullut georuoasta, niin nyt on mahdollisuus tutustua maksutta aiheeseen. Tapahtumassa tuodaan esille Saimaalla sijaitsevia geokohteita, jonka ympärille opiskelijat ovat kehittäneet ruoka- ja juomatuotteita.

Kati Leinonen on yksi Saimaan ammattikorkeakoulun oppilaista, joka on ollut keittiössä valmistamassa ruokatuotteita.

Leinonen on huomannut, että on aika paljon on asioita, joita pitää ottaa huomioon tapahtumaa järjestettäessä.

– Siksi on hyvä, että työt on jaettu ja jokainen voi keskittyä siihen, minkä parhaiten osaa ja samalla oppia muilta.

Leinonen pitää hyvänä, että he lähtivät tapahtuman suunnittelussa siitä liikkeelle, mitä paikallisia raaka-aineita ja alueelle tyypillisiä ruokia voidaan hyödyntää.

– Ajattelen, että georuoka on juuri sitä, että katsotaan mitä juttuja ja raaka-aineita ympäriltä löytyy ja jalostetaan niistä huipputuotteita ja sellaisia ruokaelämyksiä, joita voidaan tarjoilla ylpeydellä. Sitä voi hyödyntää matkailupalveluissa, sillä paikallisuuttahan matkailijat arvostavat, ja ehkä että jotain perinteistä tarjotaan uudella twistillä.

Saimaa Geoparkin toiminnanjohtaja Heli Rautanen toivoo, että tapahtuma kerää kaiken ikäisiä ihmisiä liikkeelle.

– Odotan mielenkiinnolla minkälaisia maistiaisia opiskelijat ovat loihtineet georuoka-teeman ympärille. Toivottavasti myös ilmojen haltija olisi suosiollinen ja vettä ei sataisi ihan kaatamalla, vaan kävelykadun yllä paistaisi kevätaurinko.

Kenen aloitteesta nyt järjestettävä tapahtuma sitten sai alkuunsa?

– Saimaan ammattikorkeakoulun hotelli-ja ravintola-alan lehtori Ilkka Lehtola otti työryhmän puolesta yhteyttä ja kertoi heidän järjestävän Georuoka elämyksenä -kurssin opiskelijoille. Suunnittelupalaverissa kerroin heille taustoja Saimaa Geoparkista sekä geofood-ajatuksesta. Tapahtuma on osa kurssia ja oli luonnollista, että olemme mukana kertomassa Saimaa Geoparkista, Rautanen kertoo.

Hän uskoo, että tapahtuma lisää mielenkiintoa Saimaa Geoparkia kohtaan.

– Ja georuoka-termikin on vielä vieras, mutta lähialueella tuotettu ruoka on juuri sitä georuokaa. Ei siis tarvitse syödä kiviä nauttiakseen georuokaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi