Puheenaihe

Roosa, 24, on missilavoilla poseeraava rekkakuski, joka myöntää yhden paheen – "Olen onneksi vanhemmiten oppinut"

Roosa Ervastin arkisto

24-vuotias raisiolainen Roosa Ervasti tietää millaista on työskennellä miesvaltaisella alalla.

Nainen valmistui nimittäin noin vuosi sitten yhdistelmäajoneuvokuskiksi ja perusti taannoin jo oman yrityksensä. Kiinnostus autoihin tuli jo perhepiirissä.

– Päädyin alalle isäni jalanjäljissä, pienestä pitäen olen autojen parissa ollut, joten kuljetusala tuntui luonnolliselta valinnalta, hän kertoo.

Ervasti ei ehkä ole ihan se perinteisin mahdollinen rekkakuski, sillä hänet nähdään pian Miss Hot Rod -kilpailun finaalissa. Naisen mukaan tilanne on huomioitu alalla, mutta negatiivista kommenttia ei ole tullut.

– Kehuja on tullut, eikä kukaan kyllä yllättynyt että minut tälläisesta kisasta löytää. Työ on vielä miespainotteinen, mutta onneksi myös naisia on tullut alalle paljon lisää.

Ervasti haki kilpailuun ystäviensä kehoituksesta. Nainen oli muutama vuosi sitten mukana Miss Drifting -kilpailussa ja nyt tuntui taas hyvältä hetkeltä palata missihommiin.

– Autoaiheinen kisa, niin miksi ei. Olen hyvin sosiaalinen ja räväkkä persoona ja uskon, että ne on arvostettavia piirteitä Miss Hot Rod -voittajaa valittaessa.

– Olen myös todella tempperamenttinen ja tuloshakuinen, josta on hyötyä myös työssäni.

Temperamenttisuus ja räväkkyys ilmenee naisessa myös toisella tavalla.

– Paheeni on ehdottomasti suorasanaisuus, se ei aina ole hyvä piirre ihmisessä. Miksi juuri suorasanaisuus, no ehkä siksi että joissakin tilanteissa täytyisi osata pitää mölyt mahassa. Onneksi olen kuitenkin vanhemmiten oppinut olemaan myös hiljaa.

– Se näkyy siten, että en anna periksi helposti. Haluan tahtoni läpi, jos jotain keksin. Tempperamenttisuudestani ei toistaiseksi ole ollut haittaa, päinvastoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi