Paikalliset

Saimaan ammattikorkeakouluun tuli yhteishaussa yli 4 000 hakemusta

Kuvituskuva.

Riina Haapala

Saimaan ammattikorkeakoulun AMK-koulutuksiin ja ylempiin AMK-koulutuksiin tuli keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa 4087 hakemusta.

Hakijoista 1088 merkitsi SAIMIAn ensisijaiseksi hakutoiveekseen. Sekä hakemusten kokonaismäärä että ensisijaisten hakijoiden määrä nousivat viime vuodesta.

Suosituimpia hakukohteita olivat edellisvuosien tapaan ensihoitaja- ja sosionomikoulutukset sekä uutena tradenomin monimuotokoulutus, joka järjestetään lähes kokonaan verkossa.

Tradenomin verkko-opinnot olivat haussa nyt ensimmäistä kertaa.

– Verkkototeutuksella haluttiin mahdollistaa nykyistä paremmin opiskelun, työn ja vapaa-ajan yhdistäminen, Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Merja Heino sanoo.

– Tällaiselle koulutukselle on selvästi tarvetta. Myös ensi syksyn yhteishakuumme on tulossa uusi verkkokoulutus, kun viemme sosionomin opinnot verkkoon.

Kevään yhteishaussa olivat mukana kaikki SAIMIAssa syksyllä 2019 alkavat suomen- ja englanninkieliset AMK-koulutukset sekä ylemmät AMK-koulutukset.

Englanninkielisiin AMK-opintoihin pystyi hakemaan myös tammikuun hakuaikana. Koulutuksissa on yhteensä 550 aloituspaikkaa.

Valintakokeet järjestetään huhti–kesäkuussa, ja valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lahden ammattikorkeakoulu ja Saimaan ammattikorkeakoulu yhdistyvät uudeksi ammattikorkeakouluksi28.3.2019 10.29
Lahden ammattikorkeakoulun tukipalvelut LUT-yliopistoon – LAMK:sta siirtyy arviolta 81 henkilöä yliopiston palvelukseen28.3.2019 11.24

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi