Paikalliset

Sampo-päivää juhlistettiin Vuoden opettaja -valinnalla ja kunniamerkkien jakamisella

Arkistokuva.

Janne Koivisto

Saimaan ammattiopistossa vietetään vuosittain Sampo-päivää. Juhlassa jaetaan henkilökunnalle myönnetyt kunniamerkit ja julkistetaan Vuoden opettaja -äänestyksen tulos.

Saimaan ammattiopiston oppilaskunta järjestää Vuoden Opettaja -äänestyksen. Tänä vuonna vuorossa oli Imatran opettajien vuoro saada huomionosoitus. Tiukan äänestyksen jälkeen vuoden opettajaksi valittiin liikunnan ja terveystiedon opettaja Livio Vilberg. Äänet jakautuivat 22 opettajan kesken.

Vilberg on tehnyt pitkän uran opettajana. Hän on opettanut liikunnan ja terveystiedon lisäksi muun muassa kieliä ja psykologiaa sekä työskennellyt muissakin tehtävissä. Hänet valittiin vuoden opettajaksi jo toisen kerran muutaman vuoden sisällä.

Suosionsa salaisuudeksi Vilberg arvelee sitä, että hänen tunneillaan liikuntaa harrastetaan monipuolisesti oppilaiden toiveiden mukaan. Hän vie oppilaita kiipeilemään, soutamaan, keilaamaan ja vaikka kalaankin. Tunneilla saatetaan kokeilla joogaa tai kiinalaista voimistelua.

Vilbergin mielestä parasta opettajan työssä on luovuus ja se, että päivät eivät koskaan mene suunnitellusti.

– Se on kuin sirkuksessa olisi. Maailma on hauska paikka, johon pitää suhtautua positiivisesti.

Tilaisuudessa jaettiin Tasavallan presidentin viime itsenäisyyspäivänä myöntämät kunniamerkit lehtori Susanna Kankaanrannalle ja koulutuspäällikkö Aulikki Kuittiselle. Kankaanranta sai Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin alansa ammattitaidosta, opetuksen ja organisaation kehittämisestä sekä tuloksekkaiden kehityshankkeiden läpi viemisestä. Hän on myös ollut useita kertoja mukana WorldSkills Competition (WSC) -kilpailuissa polymekaniikan experttinä.

Kuittiselle myönnettiin Suomen Leijonan ansioristi ansioistaan kieli- ja kotoutumiskoulutuksen kehittäjänä ja asiantuntijana. Hän on toiminut asiantuntijana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä maahanmuuttoon liittyvissä projekteissa. Kuittinen on aktiivisena jäsenenä mukana Etelä-Karjalan maakunnan koulutustyöryhmässä ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kotoutumiskoulutuksen kehittämisryhmässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi