Paikalliset

Asukastilaisuus Lappeen päiväkotikoulun asemakaavamuutoksesta – kaavamuutoksella muodostetaan muun muassa uusia kevyen liikenteen yhteyksiä ja kiertoliittymä saattoliikenteelle

Kuvituskuva.

Sanna Jompero

Lappeenrannan kaupunki valmistelee asemakaavamuutosta Lappeen päiväkotikoulun alueelle. Kaavahankkeesta järjestetään asukastilaisuus Lappeen koululla tiistaina 26.3. kello 16.30–18. Paikalla on mahdollisuus keskustella asemakaavamuutoksesta suunnittelijoiden kanssa. Tilaisuus on avoimet ovet -tyyppinen eli sinne on mahdollisuus saapua itselleen parhaiten sopivana aikana.

Asemakaavamuutoksella tarkastellaan koulu- ja päiväkotialueen alueen käyttöä kokonaisuutena ja mahdollistetaan alueen pysäköinti- ja liikennejärjestelyjen kehittäminen. Erityisesti pysäköintialueet ja saattoliikenteen tilat ovat olleet riittämättömiä. Kaavamuutoksella muodostetaan uusia kevyen liikenteen yhteyksiä ja kiertoliittymä saattoliikenteelle sekä laajennetaan pysäköintialuetta. Lisäksi mahdollistetaan päiväkotikoulun laajeneminen lounaaseen.

Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on lisätä alueen turvallisuuden lisäksi myös viihtyvyyttä. Suunnitellut liikennejärjestelyt tuovat lisää mahdollisuuksia alueelle saapumiseen ja lisäävät alueella kulkemisen turvallisuutta myös kouluajan ulkopuolella. Lisäksi asemakaavamuutoksessa on huomioitu uusi kevyenliikenteenväylä, joka johtaa Ruoholammenkadulta suoraan koulun pihaan. Koulun alueelta avautuu suunnitelmassa myös ulkoilureitti Sammonlahteen.

Asemakaavamuutokseen voi tutustua Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla www.lappeenranta.fi > rakentaminen ja maankäyttö > nähtävillä olevat kaavat.

Asukkailla ja muilla osallisilla on mahdollisuus jättää mielipiteensä Lappeen päiväkotikoulun asemakaavan muutoksesta, sekä nähtävillä olevasta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta 19.3. – 8.4.2019 välisenä aikana. Mielipiteet tulee jättää osoitteella Lappeenrannan kaupunki, elinvoima ja kaupunkikehitys, Kirjaamo, PL 11, 53101 Lappeenranta tai [email protected]. Ne voi toimittaa myös kaupungin asiakaspalvelu Winkkiin (kaupungintalon 1.krs).

Kaikki kaavasta ja Lappeen koulun lähialueesta kiinnostuneet ovat tervetulleita asukastilaisuuteen keskustelemaan, kuuntelemaan, ideoimaan ja kertomaan mielipiteitään nähtävillä olevasta asemakaavaluonnoksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lappeenrannassa aloittaa elokuussa 5-vuotiaiden kotaryhmä – metsäpäiväkoti vaatii perheiltä sitoutumista ja kunnon varusteiden hankintaa22.2.2019 06.00
Skinnarilan kampusalueella toimii nykyisin myös päiväkoti: Sopivatko railakkaaksi mielletty opiskelijaelämä ja pikkulapset yhteen?23.1.2019 06.00
Lappeenrannan länsialueen koulujen ja päiväkotien tilaratkaisuista ja Sammontalon suunnittelukilpailun hyödyntämisestä järjestetään asukastilaisuus7.1.2019 11.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi