Paikalliset

Lappeenrantalainen Toni Rennola pronssille kehitysvammaisten olympialaisissa

Toni Rennola taisteli judossa pronssia Special Olympics -järjestön maailmankisoissa.

Tatu Kosonen

Lappeenrannan judoseura Kamizaa edustava Toni Rennola, 40, taisteli pronssia Special Olympics -järjestön maailmankisoissa (Special Olympics World Games) Abu Dhabissa, Arabiemiirikuntien liitossa.

Ensimmäinen ottelu Ranskan Jerome Taillandierin kanssa oli tasaista vääntöä koko ottelun ajan ja jatkoajan jälkeen Rennolalle tuli tuomariäänin harmillinen tappio. Mutta Norsunluunrannikon Guillaume Jude Deano Vaho sai tuntea Rennolan vahvat otteet lentäen osotogarilla 10-0. Lopuksi Rennola joutui taipumaan väkivahvan Sveitsin Markus Schaarschmidtille 10-0.

Special Olympics -judossa halutaan taata jokaiselle ottelijalla mahdollisimman monta ottelua, joten kilpailut käydään poolijärjestelmällä. Luokitteluharjoituksissa ottelijat jaetaan painon ja liikkumistason mukaisiin luokkiin. Pooleihin sijoitetaan 3–6 ottelijaa. Special Olympics -toiminta on tarkoitettu kehitysvammaisille, erotuksena niin ikään Kansainvälisen olympiakomitean alaisuudessa järjestettävistä paralympialaisista, joissa kilpailevat pääasiassa liikuntavammaiset.

Toni Rennola (s. 1978) aloitti judon peruskoulun yhdeksännellä luokalla. Parin välivuoden jälkeen, vuodesta 1998 lähtien hän on jatkanut harjoitteluaan säännöllisesti ja täysipainoisesti Lappeenrannassa sovelletun judon ryhmässä. Rennola on saavuttanut useita sovelletun judon Suomen-mestaruuksia, sekä pärjännyt myös kansainvälisissä kilpailuissa hyvin. Hänen vyöarvonsa on ruskea (1. kyu), jonka hän suoritti 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lappeenrantalainen Toni Rennola edustaa Suomea kehitysvammaisten olympialaisissa Abu Dhabissa11.3.2019 08.26
Lappeenrannan judoseura Kamizaa edustava Joonas Haikulainen voitti suomenmestaruuden 11.2.2019 10.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi