Paikalliset

Eksote aloittaa neuvottelut laboratoriotoiminnan myynnin edellytysten selvittämiseksi SYNLABin kanssa

Kuvituskuva.

arkisto / Riina Haapala

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) selvittää edellytyksiä laboratoriotoiminnan myymiselle. Tarkennettu tarjous on saatu SYNLABilta, jonka kanssa on aloitettu neuvottelut. Myös Fimlab on ilmoittanut toimittavansa päivitetyn tarjouksen. Eksote on neuvotellut myös laboratoriotoiminnan mahdollisesta siirrosta HUSLABin vastuulle.

Eksoten hallitus käsitteli 20.2. laboratoriotoiminnan mahdollista myyntiä. Asia käsiteltiin salaisena, koska vastaanotetut indikatiiviset ostotarjoukset sisältävät viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain tarkoittamia salassa pidettäviä tietoja yksityisestä liikesalaisuudesta.

Hallitus päätti valtuuttaa toimitusjohtajan valmistelemaan ja allekirjoittamaan aie-/salassapitosopimuksen ostotarjouksen tehneiden kanssa Eksoten laboratoriotoiminnan mahdollisen myynnin edellytysten selvittämiseksi ja tarjousten tarkentamiseksi.

Eksote oli pyytänyt indikatiivisen tarjouksen tehneiltä päivitetyn tarjouksen ja ensimmäisenä sen toimitti SYNLAB. Myös Fimlab on ilmoittanut toimittavansa päivitetyn tarjouksen. Lisäksi kolmas tarjoaja on ilmoittanut toimittavansa tarjouksen, mutta sitä ei ole vielä vastaanotettu.

Eksote on neuvotellut myös laboratoriotoiminnan mahdollisesta siirrosta HUSLABin vastuulle. HUSLAB on tekemässä selvitystä laboratoriotoimintaan liittyvästä yhteistyöstä omalla erityisvastuualueellaan.

Eksote aloitti aie-/salassapitosopimusta koskevat neuvottelut SYNLABin edustajien kanssa 25.2.2019. Samalla SYNLABin edustajilla oli mahdollisuus tutustua Eksoten laboratorion toimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lappeenrannan kaupungin tulos painuu miinukselle – tilinpäätös olisi viisi miljoonaa euroa plussalla ilman Lappeenrannan osuutta Eksoten alijäämästä19.2.2019 10.35
Eksoten hammashoidon ajanvarauspuhelin ruuhkautuu maanantaisin ja tiistaisin – puhelinpalveluun ei kannata jonottaa kiireettömissä tapauksissa12.2.2019 10.10
Kunnat valmistautuvat Eksoten toimitusjohtajan valintaan: Odotuksissa tasokkaita hakemuksia31.1.2019 05.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi