Paikalliset

Lappeenrannan judoseura Kamizaa edustava Joonas Haikulainen voitti suomenmestaruuden

Joonas Haikulainen on uusi nuorten judon suomenmestari.

Timo Haikulainen

Lappeenrannan judoseura Kamizaa edustava Joonas Haikulainen, 15, on voittanut nuorten Suomenmestaruuden tänään lauantaina pidetyissä kilpailuissa Iisalmessa. Hän voitti oman sarjansa (alle 18-vuotiaat, alle 55-kiloiset pojat) tyylikkäästi ilman ainoatakaan varoitusta. Finaaliottelua lukuunottamatta hän myös voitti kaikki ottelunsa puhtaasti ipponilla. Finaaliottelu päättyi wazarilla. Yhdessäkään ottelussa ei vastustaja kuitenkaan saanut Joonakselta pistettäkään.

Haikulaisen monipuolisuudesta kertoo se, miten hän voitti eri ottelut eri tekniikoilla. Alkusarjan ensimmäisen ottelun voitto tuli lennokkaalla käsiheitolla, toisen kahdella pyyhkäisyheitolla ja kolmannen jalkakuristuksella. Semifinaalin hän voitti vahvalla sidonnalla, ja finaaliottelun lonkkaheitolla.

Haikulaisen valmennuksesta päävastuun on kantanut Jukka Lempiäinen. Hän oli myös mukana kisamatkalla.

Lappeenrantalaisista nuorista mainittakoon myös Perttu Erjansalo, joka otteli oman sarjansa (alle 18-vuotiaat, alle 50-kiloiset pojat) kolmanneksi. Häntä on valmentanut erityisesti Ruslan Pinhasov.

Ensimmäinen ja kolmas sija SM-kilpailuissa on mahtava näyttö myös Lappeenrannan judoseura Kamizalta, joka ei ole mitenkään suurimpia Suomessa. Seura on tehnyt aktiivisesti töitä erityisesti nuorten valmennustyön eteen. Valmennukseen on suhtauduttu muutenkin ammattimaisesti, ja tällä toimintakaudella on uutena kokeiluna ostettu myös ammattivalmentajan palveluita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lappeenrantalainen Joonas Haikulainen valittiin nuorten judomaajoukkueeseen25.1.2019 22.00
Lappeenrantalainen Joonas Haikulainen hopealle kansainvälisessä Finnish Judo Open -kilpailussa5.11.2018 09.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi