Paikalliset

Kunnat valmistautuvat Eksoten toimitusjohtajan valintaan: Odotuksissa tasokkaita hakemuksia

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen jää eläkkeelle syyskuussa. Arkistokuva.

Janne Koivisto / arkisto

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote käynnistää uuden toimitusjohtajan haun helmikuussa.

Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen jää eläkkeelle elokuun lopussa. Itkonen saavutti eläkeiän jo viime vuonna, mutta hänen työsuhdettaan jatkettiin sote- ja maakuntauudistuksen keskeneräisyyden takia.

Ekosten hallitus on nimennyt toimitusjohtajan rekrytoinnin valmistelua varten työryhmät Lappeenrannassa ja Imatralla.

Rekrytointiryhmän muodostavat Eksoten strategia- ja tulevaisuusjaosto täydennettynä Eksoten valtuuston puheenjohtajistolla. Ryhmässä on hyvä edustus Eksoten jäsenkunnista.

Eksoten hallituksen nimeämässä rekrytointityöryhmässä Lappeenrantaa edustavat Marja-Liisa Vesterinen, Heikki Järvenpää, Jarmo Pulli ja Ilpo Heltimoinen.

Imatralta työryhmään valittiin Arto Siitonen, Irma Hujanen ja Anu Urpalainen.

Rekrytointityöryhmä on pitänyt tähän mennessä kaksi kokousta.

Niissä on päätetty rekrytointiprosessin aikataulusta ja toimitusjohtajan tehtävän hakuilmoituksen sisällöstä. Hakuilmoituksessa tulee näkymään se, että haemme tulevaisuuden näkijää, soten edelläkävijyyteen kykenevää ja myös digimaailmaa ymmärtävää rohkeaa uudistajaa, jolla on myös näyttöjä kyvykkydestään. Eli tavoitteena on löytää samantasoinen huippuosaaja ja innovatiivinen kehittäjä kuin nykyinen toimitusjohtaja on, sanoo Eksoten hallituksen puheenjohtaja sekä rekrytointityöryhmän puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen.

Perusvaatimuksina Eksoten seuraavalle toimitusjohtajalle ovat talouden osaaminen, vahvat johtamistaidot sekä sote-alan tulevaisuuden ymmärrys.

Hakuprosessi on tarkoitus käynnistää 10. helmikuuta. Haku päättyy 10. maaliskuuta, jonka jälkeen työryhmä käy läpi hakemukset ja valitsee haastateltavat henkilöt.

– Jos haluamme lisää hakijoita, käytämme headhunteria., Vesterinen tietää.

Uusi toimitusjohtaja tulee astumaan isoihin saappaisiin. Tehtävä on haasteellinen, mutta Vesterinen kuitenkin uskoo, että tasokkaita hakemuksia tulee paljon.

– Eksote on koko Suomessa tunnettu ja arvostettu edelläkävijä ja sillä on hyvä maine. Siksi tämä haasteellinen tehtävä kiinnostaa varmasti.

Haastatteluissa käytetään apuna konsulttia, jonka työ jatkuu kärkihakijoiden testaamisella.

Konsulttia ei ole vielä valittu.

– Haastattelujen ja testausten perusteella teemme valintaesityksen Eksoten hallitukselle ja sitä kautta edelleen Eksoten valtuustolle. Tavoite on, että uuden toimitusjohtajan valinta tehdään Eksoten valtuustossa viimeistään kesäkuussa, Vesterinen selvittää.

Pentti Itkonen

67-vuotias filosofian tohtori ja hallintotieteiden maisteri.

Toiminut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtajana vuodesta 2009 lähtien.

Sitä ennen hän työskenteli kehityspäällikkönä sosiaali- ja terveysministeriössä ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin johtajana.

Hän on Kelan hallituksen jäsen ja Saimaan ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen.

Hän on ollut jäsenenä useissa eri ministeriöiden työryhmissä sekä kunnallisten yhtiöiden hallituksissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tasavallan presidentiltä sairaalaneuvoksen arvo Eksoten toimitusjohtajalle – tähän mennessä Suomessa myönnetty vain 13 henkilölle22.6.2017 09.08
Kimmo Jarva odottaa Eksotelta säästölistaa – Pentti Itkonen tyrmää ajatuksen: "Vain investoiminen voi tuottaa tulosta"28.9.2018 06.00
Sammonlahden hyvinvointiaseman kiirevastaanotto siirtyy Etelä-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystykseen 1.2.2019 – Päivystyksen hoitajalle voi varata ajan Eksoten asiointipalvelussa 18.1.2019 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi