Paikalliset

Lappeenrannan Shukokai Karaten 40 -vuotis juhlavuosi alkaa aikuisten SM -kilpailuilla Lappeenrannassa

Shukokai Karate on toiminnan täytteistä kamppailu-urheilua kumite -otteluissa ja toisaalta hallittujen liikkeiden kauneutta kata -liikesarjoissa.

Veli-Matti Pullainen

Lappeenrannan Shukokai karate viettää tänä vuona 40 -vuotis juhlavuottaan. Seura on perustettu vuonna 1979 ja se oli tuolloin paikkakunnan ensimmäinen karateseura. Seuran perusti ja siitä lähtien sen päävalmentajana on toiminut Sensei Esa Kaplas, 7. dan.

Suomen Shukokai Karateliitto järjestää jäsenilleen avoimen painoluokan aikuisten SM -kilpailut eli Kimura Cup:in Lappeenrannassa lauantaina 26.1.2019. Kilpailut järjestetään Kourulan liikuntahallilla, Katajakatu 15, kello 13.30 alkaen. Avoimen painoluokan SM -kilpailut käydään naisten ja miesten kata -liikesarjoissa ja Kumite -otteluissa. Ikäsarjat ovat naiset ja miehet yli 16 -vuotiaat sekä veteraani naiset ja miehet eli yli 40 -vuotiaat.

Lappeenrantalaisista mukana Kimura Cup:issa ovat mustan vyön haltijoista Kristian Yanchukovich, Jesse Stockmakari, Santeri Nuottamo, Sampo Pulliainen ja Atte Hölsä sekä muista värillistä vöistä Anni Maajärvi, Kaisa Kuusela, Milla Hahl ja Riku Vainikka.

– Tervetuloa mukaan seuraamaan aikuisten SM -kilpailuja Kourulan liikuntahallille ja tutustumaan samalla lajiin ja sen hienouteen, innostaa päävalmentaja Esa Kaplas lappeenrantalaisia mukaan katsomoon. Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy ja paikalla on puffett -myyntiä.

Samana viikonloppuna Lappeenrannassa pidetään myös perinteiseen tapaan kansallinen Shukokai Karate leiri. Perjantaista sunnuntaihin lajin kaikenikäiset harrastajat ympäri Suomea harjoittelevat Kesämäenrinteen koululla. Sunnuntaina pidetään maajoukkue -katselmus sekä myös lajin vyö -kokeet, jossa eri vyöarvon omaavilla on mahdollisuus korottaa vyöarvoaan.

Lappeenrannan Shukokai karate on järjestänyt Lappeenrannassa kansallisia leirejä ja kilpailuja vuosittain. Seura on myös järjestänyt Lappeenrannassa kaksi suurta arvokisatapahtumaa. Vuonna 1989 pidettiin Shukokai Karaten MM-kilpailut ja vuonna 1997 lajin ensimmäiset Shukokai EM-kilpailut. Seuran karatekat kautta vuosien ovat menestyneet niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin Shukokai karate -kilpailuissa tuoden aina kullasta pronssiin asti lukuisia mitaleita ja hyviä sijoituspisteitä.

Myös tänä päivänä Lappeenrannan Shukokai karate on aktiivinen kaikenikäisten harjoittelijoiden seura. Seuran harjoittelijoitten ikärakenne on laaja, käsittäen koulunsa juuri aloittaneista junioreista pitkälle aikuisikään ehtineisiin. Aktiivisia jäseniä seuralla on reilut 80.

Seuralla on ohjattuja harjoituksia vähintään kolmena iltana viikossa Mestarikadun Dojolla.

Seura toimii myös monipuolisesti, pyrkien järjestämään jäsenilleen mielenkiintoisia tapahtumia, muun muassa leirityksiä, kilpailuja ja illanviettoja. Seura on myös järjestänyt naisille suunnatun itsepuolustuskurssin.

Vuosittain keväisin ja syksyisin seura järjestää peruskursseja lajista kiinnostuneille. Kevään 2019 Shukokai karaten peruskurssi alkaa torstaina 7.2. kello 17.30. Ennen kurssia pidetään ilmainen lajiesittely Mestarinkadun dojolla tiistaina 5.2. kello 19.30.

–Lajiin on mahdollista tutustua kahden ilmaisen kertakäynnin kautta. Laji sopii kaikille, eikä mitään erityisominaisuuksia tarvita, vaan ne kehittyvät harjoittelun myötä, kannustaa seuran päävalmentaja kiinnostuneita tulemaan mukaan.

– Shukokai Karate on toiminnan täytteistä kamppailu-urheilua kumite -otteluissa ja toisaalta hallittujen liikkeiden kauneutta kata -liikesarjoissa, kuvaa sensei Esa Kaplas lajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Shukokai karaten nuorten SM-mitaleita Etelä-Karjalaan – aktiivista kansallista harjoittelua ja kilpailuja läpi vuoden29.10.2018 08.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi