Puheenaihe

Oletko samaa mieltä? Matkailututkimus paljasti, mitä suomalaiset haluavat tehdä ulkomailla

Ranta- ja shoppailuloman sijaan suomalainen haluaa nyt tutustua paikalliseen kulttuuriin. Matkalta haetaan silti ensisijaisesti lepoa ja rentoutumista.

Arkisto/Armi Suojanen

Suomalaiset ovat tällä hetkellä erityisen kiinnostuneita kokemaan ulkomailla alueen paikallista kulttuuria. Tämä näkyy esimerkiksi ostoksilla käymisessä paikallisten kaupoissa ja toreilla.

– Arjessa olevat elämykset ja paikalliset tavat, myös katukeittiöiden ja pienten ravintoloiden ruoka – näitä suomalaiset haluavat matkoiltaan, kertoo Kantar TNS:n tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen.

Matka 2019 -messujen toteuttaman tutkimuksen mukaan suomalaisia kiinnostaa matkalla paikallisen kulttuurin ja arjen kokeminen hotellialueilla pysyttelyn sijaan. Kiinnostavampina koettiin myös paikalliset putiikit ennemmin kuin suuret ostoskeskukset tai hotellien ostosmahdollisuudet. Vastaajista 62 % kertoi suuntaavansa mieluummin vähemmän tunnettuihin kohteisiin kuin suosittuihin turistikohteisiin ja 75 % kertoi matkalla syövänsä mieluummin katukeittiöissä kuin kuuluisissa ravintoloissa.

Matkalta haetaan ensisijaisesti lepoa ja rentoutumista, ja yli 60 % vastaajista suosiikin yli viikon mittaisia lomamatkoja. 84 % vastaajista haluaa myös pitää työ- ja lomamatkat erillään näiden yhdistämisen sijaan.

Suomalaisten matkustuspäätöksiin ja matkustusinspiraatioon vaikuttivat eniten ystävien tai tuttavien matkustuskokemukset. Seuraavaksi eniten matkustuskimmokkeita saatiin matkanjärjestäjien, lentoyhtiöiden ja hotellien mainoksista. Erityisesti naiset saivat inspiraatiota laajasti eri lähteistä. Nuoret alle 25-vuotiaat saivat kimmokkeen ystäviensä päivityksistä ja kuvista sosiaalisessa mediassa, ja kaikista vastaajista kolmannes saikin matkustusinspiraationsa sosiaalisen median kanavissa näkemästään sisällöstä, kuten Instagram-kuvista, blogeista tai YouTube-videoista.

Matkailututkimus 2019 selvitti suomalaisten matkustamisen syitä ja matkailuun liittyviä mielipiteitä. Matka 2019 -messut pidetään Helsingissä 18–20.1.2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Antti Rinteen lomamatka vaihtui sairaslomaksi – Espanjasta Suomeen vuoteenomana3.1.2019 14.46
Jättitilasto: Nämä matkakohteet kiinnostavat nyt eniten Euroopassa – ”Lomailu on edullista”24.6.2018 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat