Paikalliset

Lappeefestin ja Imatranajon päällekkäisyys on harmillista mutta väistämätöntä: ”Ei tämä tavoiteltava tilanne ole”

Imatralta on mahdollisesti tulossa tänäkin vuonna bussikuljetus Lappeefesteille. Imatralle se voi tietää sitä, että väki siirtyy illaksi Imatranajosta Lappeenrantaan. Arkistokuva.

arkisto / Joakim Westrén-Doll

Tänä vuonna kaksi maakunnan suurimpiin kuuluvaa tapahtumaa, Imatranajo ja Lappeefest osuvat samalle viikonlopulle 14.–16.6. Järjestäjien mukaan tilanne oli väistämätön.

Lappeefestin osalta pohdinnan paikka oli se, järjestetäänkö kaupunkifestaria ollenkaan tänä vuonna.

– Imatranajon aikataulu ei ollut meillä selvillä kun löimme Lappeefestin aikataulun lukkoon. Sitä ei edes pohdittu, mihin Imatranajo osuu, sillä meille viikkoa ennen juhannusta oli ainut vaihtoehto. Jos se ei olisi onnistunut siihen, niin koko festivaalia ei olisi edes järjestetty, sanoo Lappeefestin tuotannosta vastaava promoottori Matti Sinkko.

14.–15. kesäkuuta oli Sinkon mukaan ainut vaihtoehto organisaation kannalta.

– Osuuskaupparock on samana viikonloppuna Joensuussa, ja jotkut artistit käyvät saman päivän aikana molemmilla festivaaleilla esiintymässä. Toisaalta emme halunneet festareita samaan aikaan Suomen suurimpien festareiden kanssa, jotka ovat juhannuksen jälkeen.

Imatranajon yleisjärjestelyistä vastaava Sami Backman ei halua ottaa kantaa siihen, vaikuttaako Lappeefestin päällekkäisyys ajoihin mitenkään.

– Ei tämä tietystikään tavoiteltava tilanne ole. Harmittaahan se, mutta en viitsi spekuloida asialla, ennen kuin tapahtumat on järjestetty ja saatu ihmisiltä palautetta.

Imatran ravintolayrittäjien mielestä on harmillista, että Imatran ja Lappeenrannan suurimmat kesätapahtumat sattuivat samalle viikonlopulle, mutta he ovat silti luottavaisia, että väkeä jää myös Imatralle illaksi.

– En usko sen vaikuttavan suuresti meidän toimintaan. En myöskään usko väen siirtymiseen ajojen jälkeen Lappeenrantaan. Vahvasti luotan siihen, että on olemassa väki, joka nauttii ajojen fiiliksestä täällä Imatralla ja taas festariväki, joka juhlii Lappeenrannassa, sanoo Pub Vahdin ravintolapäällikkö Ritva Munnukka.

Munnukka epäilee, että ongelmaksi nousee asiakaspalveluhenkilöstön ja majoitustilojen riittävyys alueella.

Sokos Hotel Lappeen hotellinjohtaja Matti Sinkon mukaan hotellien kannalta paras olisi, jos tapahtumia olisi tasaisesti läpi vuoden.

– Etelä-Karjalan hotellikapasiteetti kestää kyllä isot tapahtumat. Hyvähän se on, jos hetkellisesti hotellit menevät täyteen.

Myös Holiday Club Saimaan hotellinjohtaja Anne Puhakainen uskoo, että maakunnan majoituskapasiteetti riittää.

Holiday Club Saimaalla huoneistot alkavat pikkuhiljaa olemaan täynnä festariviikonlopulle, mutta hotellissa löytyy vielä tilaa.

– Mielestäni Imatranajon tämänvuotinen ajankohta on aiempaa parempi. Kesäkuun puoliväli ei vielä ole niin lomasesonkia, joten tämä viikonloppu täyttää varmasti alueen hotelleja mukavasti. Luulen, että tilaa on kuitenkin riittävästi.

Imatran Valtionhotellin sekä Scandic Lappeenranta Cityn ja Scandic Patrian hotellinjohtaja Tomi Saarelainen arvelee, ettei Lappeefestillä ole vaikutusta hotellitilanteeseen.

– Lappeefest on paikallinen tapahtuma ja se ei vaikuta hotellitilanteeseen. Samaan aikaan sattuu kyllä muita tapahtumia, jotka täyttävät hotelleja Lappeenrannassa, ja ajot kyllä vaikuttavat erittäin positiivisesti Valtionhotelliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

LappeeFest järjestetään 14.–15.6. – Tässä on esiintyjäkattaus14.12.2018 09.39
LappeeFest toteutuu myös ensi kesänä – ensimmäiset liput ovat jo myynnissä2.11.2018 11.29
Imatranajon lipunmyynti käynnistyy tänään – IMK havittelee historiallisen sarjan osakilpailua Suomeen11.12.2018 09.18
Gpuutiset.fi-sivusto: Imatranajo ajetaan ensi vuonna jo kesäkuussa6.11.2018 14.49
Ride 3 -videopeli antaa ainutlaatuisen näkyvyyden Imatralle – IRRC-sarjaa ajavat kuskit ovat ollet innoissaan pelistä5.12.2018 06.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi