Paikalliset

Seurakuntien uudet luottamushenkilöt siunataan tehtäväänsä sunnuntaina

Lappeenrannan kirkko. Arkistokuva.

Riina Haapala

Sunnuntaina 13.1. suurimmassa osassa Lappeenrannan seurakuntia toimitetaan perinteinen uusien luottamushenkilöiden siunaus tehtäväänsä. Näin on pääosassa seurakuntia toimittu jo usean luottamushenkilökauden ajan ja palaute on ollut positiivista. Seurakunnat haluavat tällä traditiolla kunnioittaa ja arvostaa luottamushenkilöiden tekemää työtä.

Nyt siunattavat luottamushenkilöt ovat tulleet valituksi 18.11.2018 pidetyissä seurakuntavaaleissa, jotka järjestetään aina neljän vuoden välein. Luottamushenkilöt siunataan su 13.1. pidettävien jumalanpalvelusten yhteydessä, Lappeenrannan seurakunnan luottamushenkilöt puolestaan 20.1.2019.

•13.1.2019 klo 10 Lappeen Marian kirkko, Valtakatu 35

•13.1.2019 klo 10 Joutsenon kirkko, Penttiläntie 1

•13.1.2019 klo 10 Sammonlahden kirkko, Hietakallionkatu 7

•20.1.2019 klo 10 Lappeenrannan kirkko, Mannerheiminkatu 1

Kirkon päätöksenteko jakautuu monelle eri tasolle. Seurakunnilla on laaja toiminnallinen, taloudellinen ja hallinnollinen itsenäisyys sekä vaaleilla valitut päätöksentekijät. Kirkon ylin päättävä elin on kaksi kertaa vuodessa kokoontuva kirkolliskokous, minkä lisäksi keskushallintoon kuuluvat kirkkohallitus, piispainkokous ja kirkon työmarkkinalaitos.

Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan ja seurakuntayhtymän asioista, esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarviosta, työntekijävalinnoista ja tilojen käytöstä. Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat edustajat kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi