Paikalliset

Maarit Mäkinen pätkäisi hiuksensa syöpäpotilaiden hyväksi: ”Jotain hyvää on elämässä tehtävä”

Tästä lähdettiin liikkeelle...

Maarit Mäkinen

Vielä hetki sitten lappeenrantalaisen Maarit Mäkisen hiukset ulottuivat puolireiteen saakka. Nyt Mäkinen totuttelee lapaluiden paikkeille ylettyvään hiuspehkoon – hyvän asian vuoksi. Hän nimittäin leikkasi hiuksensa syöpäpotilaiden hyväksi.

– Aika snadi, Mäkinen kuvaa lyhyesti tunnelmiaan uuden mittaisesta tukasta.

– Harjatessa tuntuu, että tukka loppuu kesken ja huomasin välittömästi, että hoitoainetta ei sitten tarvitsekaan enää käyttää samaa määrää kuin ennen, hän naurahtaa.

”Kampaaja kysyi monta kertaa, että oletko nyt aivan varma.”

Mäkinen lahjoitti syöpäpotilaille reilut 40 senttimetriä hiuksiaan.

– Jotain hyvää elämässä on tehtävä, mistä on muille iloa ja hyötyä. Olin miettinyt jo pidempään, että jossain vaiheessa hiuksiani on leikattava, ja nyt päädyin tällaiseen ratkaisuun.

Kerran aiemminkin Mäkinen on luopunut yhtä pitkästä tukasta kuin nyt. Tuolloin hiukset menivät kaverille, joka teki hiuslisäkkeitä.

– Ajattelen tässä etenkin lapsipotilaita. Että heille saataisiin peruukki oikeista hiuksista. Sellainen, joka kestää.

Mäkisessä on muutenkin hieman hyväntekijän ”vikaa”. Tänä vuonna hän lahjoitti muutaman lahjan joulupuukeräykseen ja motocross-harrastuksen myötä erilaiset hyväntekeväisyystempaukset ovat tuttuja.

– Tämä hiuslahjoitus on silti mielestäni aivan eri asia kuin lahjakeräykseen hankittavat paketit. Tässä annan oikeasti jotain itsestäni apua tarvitseville, ja se tuntuu aivan mahtavalta.

Kampaajan penkissä istuessaan Mäkinen havahtui siihen, mitä todella on tapahtumassa.

– Kampaaja kysyi monta kertaa, että oletko nyt aivan varma. Sanoin, että kyllä olen, anna mennä vaan. Jos itse joskus sairastun syöpään, toivon, että vastaavaa apua on tarjolla.

Ensi joulun alle Mäkinen suunnittelee tempausta, jossa useampi henkilö luopuisi hiuksistaan syöpäpotilaiden hyväksi. Hän on haastanut tuttaviaan mukaan tempaukseen, ja osa on jo ottanut haasteen vastaan.

– 17 senttiä hiusta on vähimmäismäärä, joka peruukkiin tarvitaan. Joten nyt on vuoden päivät aikaa kasvattaa tukkaa, moni pääsee kyllä mukaan.

Mäkinen on saanut tempauksestaan hyvää palautetta kanssaihmisiltä.

Mitä hän sitten haluaa sanoa niille, jotka empivät, lähtisikö auttamaan syöpäpotilaita hiuslahjoituksella?

– Ei se oo siult pois. Se on vain tukkaa, joka kasvaa takaisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuntematon sijoittaja-hyväntekijä antoi 100 000 euroa – näin tavalliset suomalaiset tekevät hyvää jouluna18.12.2018 11.30
Turvalonkeroita tarvitaan edelleen – keskussairaala ottaa virkattuja keskosmustekaloja lahjoituksena vastaan1.12.2018 06.10
Apurinki Etelä-Karjalaa vapaaehtoisena pyörittävä Heidi Hänninen tietää, kuinka paljon maakunnan perheet tarvitsevat apua – jos toiminta vielä kasvaa, tarvitaan lisää apukäsiä4.1.2019 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi