Paikalliset

Lappeenrannan paikallisliikenteeseen tulee kaksi kaasubussia

Biokaasulla toimivat bussit ovat ulkonäöltään samanlaisia kuin muutkin bussit.

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin paikallisliikenteeseen tulee ajoon kaksi kaasubussia. Biokaasulla kulkevat bussit alkavat liikennöidä ensi maanantaina 7.1.2019. Kaasubussit eivät liikennöi tietyillä reiteillä, vaan ne voivat kulkea millä tahansa Lappeenrannan kaupungin paikallisliikenteen linjoilla.

Lappeenrannan kaupunki haluaa kaasubussien käyttöönotolla edistää kestävää kehitystä ja vähentää osaltaan liikenteessä syntyviä päästöjä, kertoo kaupungininsinööri Olli Hirvonen.

– Lappeenrannan tavoitteena on vähentää 50 prosenttia liikenteen päästöjä vuoteen 2030 mennessä. Tämä on yksi selkeä askel siihen suuntaan.

Lappeenrannan paikallisliikenteessä on jo nyt kolmasosa busseista uudenlaisia energiatehokkaita ja vähäpäästöisiä Euro6 busseja. Kaasubussien myötä CO2 päästöjen vähentämistä saadaan nopeutettua huomattavasti.

Kaasubussit käyttöön yhteistyössä liikennöitsijän kanssa

Olli Hirvonen kertoo, että kehittämistyö liikenteen päästöjen vähentämiseksi on ollut mahdollista kesken sopimuskauden, koska asiaa on viety eteenpäin liikennöitsijän eli Savonlinjan kanssa hyvässä yhteistyössä.

Savonlinja on sitoutunut olemaan mukana puhtaamman joukkoliikenteen kehityksessä, kertoo Savonlinjan toimitusjohtaja Kai Honkanen.

– Pyrimme omalta osaltamme tekemään kestävämpiä valintoja joukkoliikenteen päästöjen vähentämiseksi ja tätä kautta parantamaan kaupunkien asukkaiden elinympäristön ilmanlaatua.

Biokaasulla kulkevissa ajoneuvoissa on se etu, että useasti kaasupolttoaine voidaan valmistaa paikallisista jätteistä. Lappeenrannassa voidaan mahdollisesti tulevaisuudessa hyödyntää Kukkuroinmäelle rakennettavan biokaasulaitoksen jalostamaa liikennepolttoainetta. Nyt liikennöinnin aloittavissa kaasubusseissa käytetään Gasumin biokaasua.

Gasum tarjoaa ilmastoystävällisen vaihtoehdon perinteisille polttoaineille kasvattamalla aktiivisesti kaasun tankkausverkostoa, kertoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Matti Ojanpää Gasumilta.

– Hienoa, että Lappeenrannan kaupunki toimii esimerkkinä ja valitsi kolmantena kaupunkina Suomessa kaupunkiliikenteeseen kaasukäyttöisiä busseja. Kaasubussit ovat kustannustehokkain tapa vähentää kaupunkien liikenteessä syntyviä hiilidioksidi- ja lähipäästöjä ja tärkeä osa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kukkuroinmäen biokaasulaitoksen rakentaja on selvillä – työt alkavat ensi keväänä20.11.2018 14.25
Lappeenrannan joukkoliikenteen hinnat muuttuvat tammikuun alusta14.12.2018 09.44
Paikallisliikenteen suosiota halutaan kasvattaa – Lappeenrannan kaupunki teettää kyselyn paikallisliikenteen kehittämiseksi8.11.2018 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi