Puheenaihe

Suomi taistelee juuri nyt liukkautta vastaan – Tällä eeppisellä Pirkka-niksillä et takuuvarmasti liukastu

Liukkautta vastaan on monenlaisia keinoja. Yksi konsti estää kaatuminen on ruuvata kenkiin kuusiokulmaruuveja. Kuva ei liity tapaukseen. 

Päivi Tuovinen / Arkisto

Poliisi ja pelastuslaitokset ovat varoitelleet tänään parhaan kykynsä mukaan suomalaisia vaanivasta liukkaudesta. Kun lämpötila on nollan molemmin puolin, liukastumiset ja kaatumiset vievät päivittäin kymmeniä kansalaisia sairaalaan kipsattaviksi.

K-ryhmän julkaisema Pirkka-lehti paljastaa ajankohtaisen Pirkka-niksin, jonka ohjeita noudattamalla liukastuminen on lähes mahdotonta.

– Nastakengät ovat melko tyyriitä, ja kenkiin kiinnitettävistä nastasuojista irtoavat nastat alta aikayksikön. Nyt loppuu pyllähtely ja katkenneet luut, sillä edullinen ja vihdoinkin toimiva ratkaisu on kaikkien saatavilla, Pirkka hehkuttaa. 

Lehti ohjeistaa ostamaan mönkijän renkaissakin käytettyjä kuusiokulmakantaisia ruuveja, jotka on helppo kiinnittää kenkiin ruuvimeisselillä. Lisäksi etuna on edullinen hinta: vain pari euroa rautakauppaan ja ratkaisu ongelmaan on käsillä.

– Ruuvin pituus on noin yksi senttimetri ja se pysyy jämäkästi paikallaan sekä toimii tehokkaana liukuesteenä peilijäälläkin, Pirkan neropatit opastavat.

– Ratkaisu on turvallinen ja toimiva. Kevään tullen voit ruuvata ulkoilukengistä ruuvit pois, ja jatkaa samoilla popoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi