Paikalliset

Otsakorven säätiöltä 2,9 miljoonaa euroa ammatilliseen koulutukseen ja yrittäjyyteen

Ella Kajaste / Arkisto

William ja Ester Otsakorven säätiön hallitus on tehnyt päätöksiä syksyn hakemusten perusteella myönnettävistä apurahoista.

Nyt tehtyjen päätösten myötä säätiö on 90-vuotisjuhlavuonnaan myöntänyt erilaisia apurahoja ja tunnustuspalkintoja kaikkiaan yhteensä 2 861 698 euroa.

11.12.2018 tuli kuluneeksi 90 vuotta säätiön säädekirjan allekirjoittamisesta.

Apurahoja ja palkintoja myönnettiin juhlavuoden kunniaksi tavanomaista runsaammin. Nuoria yrittäjiä muistettiin vuoden aikana Otsakorven palkinnoin yhteensä 45 000 eurolla.

Viimeisimmät palkinnot jaettiin nuorille maaseutuyrittäjille Kymenlaaksossa, Etelä- ja Pohjois-Karjalassa 30.11.18.

Keväällä osallistuttiin ammattikorkeakoulujen varainhankintaan tukemalla Kareliaa, Saimiaa ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulua kutakin 250 000 eurolla.

Lisäksi syyskuun lopussa päättyi ammattiopistoille suunnattu haku, jossa myönnettiin erilaisiin yrittäjäyhteistyötä ja yrittäjyyttä edistäviin investointeihin yhteensä 750 000 euroa.

Marraskuussa päättyneeseen hakuun saatiin oppilaitoksilta 20 hankehakemusta, joista tiukan karsinnan jälkeen tuettiin kymmentä eri hanketta yhteensä 360 000 eurolla.

Opiskelijoilta saatiin hakemuksia ulkomaisiin vaihtoihin yhteensä 91 kappaletta, joiden perusteella apurahaa myönnettiin 87 hakijalle, yhteensä 161 330 euroa.

Nyt myönnetyn summan myötä on vuoden aikan tuettu opiskelijoiden ulkomaisia vaihtoja, harjoitteluita ja työssaoppimisjaksoja yhteensä liki 630 000 eurolla.

Opettajille myönnettiin nyt syksyn haussa saapuneiden hakemusten perusteella yhteensä 4400 euroa.

Juhlavuoden kunniaksi on julkaistu video William ja Ester Otsakorven Säätiön historiasta ja toiminnasta. Video on katsottavissa netissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi