Viihde

Leffa-arvio: Mortal Engines on kelpo toimintaviihdettä steampunk-maailmassa

Hera Hilmar näyttelee Hester Shaw -nimisen hahmon roolin Mortal Engines -elokuvassa.

_

Christian Riversin ohjaama Mortal Engines rysäyttää valkokankaalle kirjailija Philip Reeven nitisevän steampunk-maailman. Kävelevät koneet -nimellä suomennetussa kirjasarjassa eletään tulevaisuutta luonnonkatastrofin jälkeen.

Geologisten mullistusten seurauksena kaupungit ovat telaketjuilla kulkevia rakennelmia, jotka kamppailevat elintilasta. Pienten kaupunkien kohtalona on tulla isompien ”syömiksi”, eli ne puretaan ja asukkaat pakotetaan orjiksi tai surmataan.

Tolkien-ohjaajaPeter Jackson innostui Reeven nuortenkirjasarjasta niin paljon, että pisti elokuvan aluille. Jackson on ollut tuottamassa ja käsikirjoittamassa. Ohjaajaksi pestattu Rivers on tehnyt uran Jacksonin elokuvien erikoistehoste- ja kuvittajavelhona.

Elokuvan parasta antia onkin sen maailma ja teknisen toteutuksen rönsyilevyys.

Dekadentti, futuristis-antiikkinen konemaailma ryskyy erämaan autiudessa yllättävänä runsaudensarvena. Elävyydessään se peittoaa monet vastaavat Hollywood-spektaakkelit ja niiden kliiniset erikoistehostemaailmat.

Aluksi tarinakin kiitää mallikkaasti käänteestä toiseen. Kunnes käy ilmi, että jälleen on kyse siitä, kuinka kaikki joukolla niittaavat maailmanherruudesta uneksivan kliseisen vihulaisen (Hugo Weaving).

Mielikuvituksettomalle lopputaistelulle ei ole tulla loppua.

Päähenkilö on Lontoon telaketjukaupungissa asuva museoharjoittelija Tom (Robert Sheehan). Kapinallisen Heatherin (Hera Hilmar) sysäämänä Tom ajautuu ensi kertaa ulos kaupungista, armottoman erämaan autiuteen. Parivaljakko hitsautuu yhteen, kun he löytävät tiensä saalistajien armoilta vastarintaliikkeen ilmalaivueeseen.

Jarno Lindemark

***

Mortal Engines

Ohjaus: Christian Rivers.

Käsikirjoitus: Peter Jackson, Fran Walsh ja Philippa Boyens Philip Reeven kirjan pohjalta.

Kuvaus: Simon Raby.

Musiikki: Junkie XL.

Pääosissa: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving.

Genre: Toiminta.

K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat