Paikalliset

Lauritsalan VPK:n Veeti Lampinen on Vuoden palokuntanuori: "Iloinen asenne ja positiivinen henki kannustavat myös toisia"

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto nimitti tänään 5.12.2018 Kaakkois-Suomen Vuoden Palokuntanuoreksi Veeti Lampisen Lauritsalan VPK:sta Lappeenrannasta.

Kaakkois-Suomen Pelastusalanliitto

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on nimittänyt Kaakkois-Suomen Vuoden palokuntanuoreksi Veeti Lampisen Lauritsalan VPK:sta Lappeenrannasta.

24. kerran suoritetun Vuoden palokuntanuoren nimittämisen suoritti pelastusylitarkastaja Markku Kirvesniemi (Etelä-Suomen AVI).

14-vuotias Lampinen on liittynyt palokuntaan elokuussa 2013. Hän on toiminut palokuntanuorena ja satunnaisesti apukouluttajana.

Lampista luonnehditaan palkintoperusteluissa innokkaaksi ja aktiiviseksi nuoreksi.

– Aluksi Veeti oli hiljainen ja hieman syrjään vetäytyvä nuori, joka jo kuitenkin silloin osoitti kiinnostusta ja mielenkiintoa kaikkea harjoituksissa tapahtuvaa kohtaan.

Viimeisen kahden vuoden aikana Lampinen on osoittanut tietonsa ja taitonsa monissa harjoituksissa oli aiheena mikä tahansa.

– Veeti on myös alkanut jakaa omaa tietoaan nuoremmilleen ja auttanut näin viikkoharjoituksissa olevaa kouluttajaa pyytämättä. Toisinaan harjoituksissa hän on tarjoutunut pyytämättä pitämään jonkin rastin tai keksinyt tekemistä niille, jotka odottavat vuoroaan ja alkavat osoittaa merkkejä kyllästymisestä. Iloisella asenteella Veeti on ottanut ohjat ja alkanut leikkiä polttopalloa tai tervapataa, jotta toiset saisivat keskittyä siihen mitä tekevät.

Lampiselta onnistuu myös pienempiensä kouluttaminen, oli aiheena solmut tai moottoriruisku.

– Hän pyytää monesti, että saa ohjata tai opettaa toisille mitä tehdään ja haluaa aikuisen taustalle tueksi. Hommat hoituvat hienosti, vaikka aikuinen taustalta hetkeksi poistuisi, Vuoden palokuntanuorta kehutaan.

Perusteluissa kerrotaan, että Lampisen iloinen asenne ja positiivinen henki kannustavat myös toisia aina harjoitusiltoina.

– Veeti ottaa porukkaan mukaan kaikki; oli hän se kokenein, joka osaa kaiken tai sitten se ujoin ja uusin, joka ei vielä osaa juuri mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi