Paikalliset

Ride 3 -videopeli antaa ainutlaatuisen näkyvyyden Imatralle – IRRC-sarjaa ajavat kuskit ovat ollet innoissaan pelistä

Ride 3 -videopelissä tulee hyvin esiin Imatra ja Imatranajo. Aiemmin julkaistua Ride 2 -peliä on myyty yli miljoona kappaletta, joten mahdollista on, että Imatranajo saa valtaisaa näkyvyyttä uudella alueavaltauksella.

Riina Haapala

Ride 3 -videopeli julkaistiin perjantaina 30.11. Peli on siitä ainutlaatuinen koko Suomelle, että siinä on yhtenä ratavaihtoehtona mukana Imatran legendaarinen katurata.

Edellistä, Ride 2 -peliä, myytiin yli miljoona kappaletta ympäri maailman.

– Onhan tämä hyvin merkityksellinen juttu Imatran kaupungille ja ainutlaatuista koko Suomen mittakaavassa. Joitakin rallipelejä on mallinnettu ennenkin Suomeen, mutta sekin on ollut hyvin harvinaista, sanoo Martti Solja Imatran Moottorikerhon hallituksesta.

Solja ei ole vielä itse päässyt ajamaan peliä kiireiden keskellä, mutta demoversion moottorikerholaiset pääsivät näkemään etukäteen.

– Se oli jo tosi hieno, ja tämä julkaistu versio on varmastikin vielä hienompi. IRRC-sarjaa ajavat kuskit ovat olleet todella innoissaan siitä, että Imatran katurata on pelissä mukana. Kyllä itsekin pitää ennen joulua ehtiä ottamaan vähän ajoharjoittelua Imatran radalla, Solja intoilee.

Moottorikerhossa ollaan oltu hissunkissun pelin ilmestymisestä aina julkaisupäivään asti. Ainoastaan Imatran kaupunki on ollut tietoinen pelistä. Kaupunki suhtautui peliin hyvin.

– Luetutin italialaisen Milestone -pelitalon kanssa keväällä tehdyn sopimuksen kahdella lakimiehellä sekä Imatran kaupungin edustajilla ja lakimiehellä. Pelin nimi oli Imatra, joten halusin varmistuksen, että asia sen suhteen oli kunnossa, Solja kertoo.

PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle julkaistussa Ride 3 -videopelissä tulee hyvin esiin Imatra ja Imatranajo. Kaikki pelin paikat rakennuksineen, puine, pensaineen ja shikaaneineen ovat hyvin tunnistettavissa.

Pelissä pääsee testaamaan muun muassa Navetan mutkan, Pistetalojen mutkan ja Lyseon mutkan ajolinjat sekä Lehmuskujan suoran.

Solja uskoo, että peli on haastava, sillä radalla olevat shikaanit ovat tiukkoja.

– Radalla on tiukkoja käännöksiä, nopeita puolenvaihtoja, kovia jarrutuksia ja kiihdytyksiä. Ei varmaan mikään helppo peli, Solja tuumaa.

Pelissä on valittavana 240 erilaista moottoripyörää, joilla voi tulla ajamaan Imatralle. Kuskin ominaisuudet voi muokata oman maun mukaiseksi. Pelin näkymän voi vaihtaa kypäräkameranäkymäksi tai sellaiseksi, että koko kuljettaja ja moottoripyörä näkyvät etualalla.

Imatran Moottorikerhossa puuhataan jo tapahtumaa, jossa peliä saataisiin tuotua enemmän esille.

– Olemme miettineet eSport -sarjaa, johon voisi ottaa myös kouluja mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Gpuutiset.fi-sivusto: Imatranajo ajetaan ensi vuonna jo kesäkuussa6.11.2018 14.49
Ride 3 -videopelissä ajetaan Imatran katuradalla – peli julkaistaan tänään30.11.2018 08.21
Imatranajo keräsi 36 000 kävijää – näin IMK:n puheenjohtaja kommentoi lukua18.7.2018 10.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi