Ruoka

Tattijäätelöstä odotetaan vientihittiä: "Maistuu vaikka peuranfileen kanssa"

Tatti on suurta herkkua mm. Japanissa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa.

Lotta Åberg / arkisto

– Asiakas halusi maanläheistä jäätelöä, kertoo jäätelöräätäli Petri Laukontaus markkinoille tulleen tattijäätelön synnystä.

– Yhtenä raaka-aineena on aika, jota kuluu muihin jäätelöihimme verrattuna paljon enemmän. Lisäksi tarvitaan tietysti makeaa ja proteiinipitoista Suomenkarjan maitoa sekä runsaasti itse ruskistettua karamellia.

Koko reseptiä hän ei paljasta, vaan se on Suomen Jäätelön liikesalaisuus, mutta tarjoiluvinkit jäätelöräätäliltä irtoaa.

– Voit tarjota jäätelön vaikkapa peuranfileen kumppanina tai itsetehdyn rosmariini-puolukkasiirapin kanssa.

Tattijäätelöllään yritys haluaa olla ajanhermolla ja vastata luonnonmukaisten trendiherkkujen kysyntään. Jäätelöräätäli Laukontaus nimeää sen kunnianosoitukseksi Suomen metsille.

Tattijäätelö on myös jatkoa jo aiemmin lanseeratuille erikoisjäätelöille, kuten kuusenhavuista makunsa saaneelle kuusijäätelölle. Kuusijäätelön lisäksi suomalainen jäätelöyritys on saanut markkinoitua ulkomaille Suomenkarjan maidosta tehdyn maitojäätelön, raparperista valmistetun raparberisorbertin ja kauramaitoon valmistetun tummasuklaajäätelön. Seuraavaksi odotetaan tattijäätelön maailmanvalloitusta.

– Kansainvälinen kauppajätti MUJI on lanseerannut jäätelöitämme Lontoossa, Münchenissa, Pariisissa, Barcelonassa ja Milanossa.

Tattijäätelöitä on testattu syksyn aikana useissa isoissa tilaisuuksissa. Ensimmäisenä tattijäätelöä maisteltiin Kauppakeskus Redin avajaisissa. Viime viikonloppuna puolestaan noin tuhat ruoka-alan jälleenmyyjää herkutteli tattijäätelöllä – korvillaan kuulokkeet, joista kuului metsän huminaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat