Paikalliset

Paikallisliikenteen suosiota halutaan kasvattaa – Lappeenrannan kaupunki teettää kyselyn paikallisliikenteen kehittämiseksi

Lappeenrannan kaupungin tavoitteena on nostaa paikallisliikenteen matkoja 1,6 miljoonasta matkasta kahteen miljoonaan matkaan vuodessa.

Mari-Anna Rossi

Lappeenrannan kaupunki hakee Kehittyvä paikallisliikenne -kuntalaiskyselyllä tietoa ja palautetta paikallisliikenteen kehittämiseen myös tänä vuonna. Kyselyjä on toteutettu joka vuosi vuodesta 2013 alkaen.

Marraskuun aikana kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa palautetta paikallisliikenteen toimivuudesta ja toteutetuista uudistuksista sekä osallistua paikallisliikenteen jatkokehitykseen. Monet jo toteutetut uudistukset ovat perustuneet aiempien kyselyjen kautta saatuun palautteeseen.

– Esimerkiksi vuoroja ja vaihtoyhteyksiä on jo katsottu edellisistä kyselyistä saatujen kommenttien perusteella. Kyselyistä on myös tullut ilmi se, että paperisten aikataulujen suosio on edelleen kova, joten niiden käyttöä jatketaan, kertoo Lappeenrannan kaupungininsinööri Olli Hirvonen.

Jo saatujen asiakaspalautteiden pohjalta on päätetty myös, että bussien linjat 10 ja 7 yhdistyvät kesällä 2019. Uuden linjan 8 lähtöpaikka muuttuu Ruoholammesta Rutolaan josta se kulkee keskustan kautta Mustolaan. Varsinaisia uusia linjoja ei Hirvosen mukaan ole tulossa.

Lappeenrannan kaupungin vielä hyväksymättömänä tavoitteena on nostaa paikallisliikenteen matkoja 1,7 miljoonasta matkasta kahteen miljoonaan matkaan vuodessa. Hirvosen mukaan paikallisliikenteen käytössä on ollut kasvua jo viiden vuoden ajan. Matkustuksen kasvu on vaihdellut lähivuosina kolmen ja kuuden prosentin välillä. Paikallisliikenteen suosiota on kasvattanut ainakin Waltti-lippujärjestelmä, joka otettiin käyttöön vuonna 2016.

– Lipputuotteita on tullut lisää, esimerkiksi arvolippu, mikä on säännöllisessä käytössä halvempi kuin kertaliput. Valikoimaan on tullut myös mobiililippuja, Hirvonen selvittää.

Kuukausilippujen hinnat nousevat

Lappeenrannan joukkoliikenteeseen käytettävä määräraha on ylittynyt vuosittain.

Vuoden 2018 tilinpäätösennusteen mukaan paikallisliikenne ylittää talousarvion noin 600 000 eurolla.

Säästöjä haetaan muun muassa kertalippujen hiljaisen ajan alennuksen poistamisella ja kuukausilippujen yhden euron hinnankorotuksella.

Käyttöön otetaan myös kahden euron suuruinen latausmaksu busseissa tapahtuvasta Walttilipputuotteiden lisälataamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi