Paikalliset

Sarviniemessä kuokka maahan – tätä kaikkea virkistysalueelle on tulossa

Sarviniemi.

Etelä-Karjalan liitto

Sarviniemen virkistyspalveluiden ensimmäisen vaiheen toteutus on alkanut.

Sarviniemessä kolahtaa kuokka maahan nyt syyskuun lopulla ja ensimmäiset uudet rakennukset ja rakenteet toteutetaan Sarviniemen virkistyspalvelujen kehittämiseksi.

Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiöltä saatu avustus mahdollistaa rakennushankkeen, jota Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö toteuttaa Metsähallitukselta vuokraamallaan Sarviniemen alueella.

Aalto Yliopiston arkkitehtiopiskelija Jenni Salomaa ja maisema-arkkitehtiopiskelija Tuuli Salovuori Otaniemestä tekivät lopputyönään Sarviniemen toimintojen- ja rakennusten arkkitehtisuunnittelun sekä maisemansuunnitelman.

Taipalsaaren kunta on myöntänyt toimenpideluvan 1. vaiheeseen ja rakentajaksi valittiin Rakennus-Nopsa Oy. Nyt toteutetaan kehittämisen ensimmäinen vaihe, joka käsittää pysäköintialueen, käymälän, näyttelykatoksen ja kulkuväylän näiden välillä.

Pysäköintialue on suunniteltu inva-pysäköinniksi ja venetrailereille. Taipalsaaren kunta vastaa tämän pysäköintialueen toteuttamisesta.

Pysäköintialueen läheisyyteen on suunniteltu esteetön kaksipaikkainen käymälä, jonka yhteydessä on jätekatos.

Pukukopiksi alun perin suunniteltu katos hyödynnetään ensi vaiheessa Saimaa Geoparkin opastusta varten. Myöhemmin, kun isommat katokset toteutuvat, tämä muutetaan pukukoppikäyttöön.

Esteetön puinen kulkukäytävä toteutetaan käymälän ja infokatoksen välille. Tässä saadaan testattua puusillan ratkaisu ja toimivuus käytössä.

Nuotiopaikat ja -katokset olivat yksi kyselyiden suosituimmista aktiviteeteistä, joita virkistysalueen käyttäjät toivoivat alueelle.

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö järjestää Sarviniemessä syysretkipäivän ja avajaistapahtuman, kun uuden rakennukset ovat käyttövalmiit.

Alueen kehittäminen jatkuu, kun suunnitelman isommille rakennuksille haetaan rakennuslupia ja rahoitusta. Nopeimmillaan rakentaminen jatkuu jo ensi vuonna.

Näin Sarviniemi kehittyy

Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi katettu ruokailu- ja tulentekopaikka sekä suurempi infokatos ja toinen käymälä.

Alueen käymäläkapasiteetti kolminkertaistuu sijoittamalla kaksipaikkainen käymälä kummankin saapumissuunnan viereen sekä venesatamaan. Pysäköintialueita on suunnitelmassa merkitty kolmelle alueelle, nyt toteutuvan alueen lisäksi saapumisen vieressä ja venesataman pysäköintialue.

Puusta rakennettuja kulkuväyliä toteutetaan lisää, jolloin toteutuu esteetön pääsy kivikkoiseen Suuren Sarviniemen kärkeen asti.

Suunnitelmissa on myös uusi sauna purettavan saunan tilalle, rakennukseen sisältyy myös monitoimitila.

Tulentekopaikkoja on alueella ennestään kaksi: toinen on pohjoisrannalla lähellä Suuren Sarviniemen kärkeä sekä toinen uimarannan pohjoispäädyssä. Katoksettomia tulentekopaikkoja voidaan lisätä eri käyttäjäryhmiä varten tarpeen mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi