Paikalliset

Shukokai Karaten MM-kilpailut kokoavat karatekoja ympäri maailmaa – ensimmäisenä päivänä jo kolme pronssia Etelä-Karjalaan

Vesa Vaittinen (vas.) ja Eetu Hellberg voittivat kumpikin MM-pronssia.

Jari Pitkäkangas

Shukokai Karaten maailmanmestaruuskilpailut ovat käynnissä Tukholmassa. 17.–21.7.2018 järjestettävissä kilpailuissa on mukana karatekoita myös Etelä-Karjalasta: Lappeenrannasta, Savitaipaleelta ja Imatralta.

Suomen edustukseen kuuluvat Lappeenrannan Sampo Pulliainen, Santeri Nuottamo ja Jesse Stockmakari, Imatran Jasmin Vaittinen ja Vesa Vaittinen ja Savitaipaleen Elias Punkka, Fred Tihomirov sekä Eetu, Juuso ja Satu Hellberg.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä torstaina 19.7. Etelä-Karjalaan saatiin jo kolme MM-pronssia. Savitaipaleen nuori karateka Eetu Hellberg voitti MM-pronssia nuorten alle 21-vuotiaiden miesten Katassa eli liikesarjassa. Imatran Vesa Vaittinen puolestaan voitti MM-pronssia yli 50-vuotiaiden miesten veteraanisarjassa sekä Katassa että Kumitessa eli ottelussa.

Finaaleja käydään sekä perjantaina 20.7. että lauantaina 21.7. riippuen ikäluokista.

Lappeenrannan Shukokai Karaten päävalmentaja Esa Kaplas toimii MM -kisoissa tuomarina.

Maailmanmestaruuskilpailuissa on mukana on 20 maata ympäri maailmaa. Edelliset kilpailut pidettiin kaksi vuotta sitten Saksassa. Tuolloin Etelä-Karjalaan saatiin kaksi MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

Shukokai-lajityylin MM-karatekilpailuissa otteluita pidetään kaikissa ikäluokissa juniorista senioriin. MM-kisoja pidetään joka toinen vuosi ja EM-kisoja puolestaan joka toinen vuosi.

KSI eli Kimura Shukokai Karate on yksittäisen lajityylin suurin järjestö maailmassa. Jäsenmaita on kaiken kaikkiaan 22 eri puolilla maailmaa.

Shūkōkai on karaten tyylisuunta, jonka kehitti Chōjirō Tani 1940-luvun lopussa Japanissa. Laji sopii kaikille eikä erityisominaisuuksia tarvita. Kehittyminen tapahtuu harjoittelun myötä. Shukokai Karaten oppi-isä on Mestari Shigeru Kimura, jonka suurimpana saavutuksena voidaan pitää Shukokai Karaten voimakasta, huomaamatonta, maksimivoimaan minimienergialla pyrkivää tekniikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi