Paikalliset

Suni Oy myy AS-Huolto Oy:n

Kuvituskuva.

Arkisto/Paivi Tuovinen

Suni Oy on myynyt 18.6.2018 tytäryhtiönsä AS-Huolto Oy:n koko osakekannan Autokatsastus Lappeenranta Oy:lle ja JJ-Autofix Oy:lle. Ostajayhtiöiden taustalla ovat Tomi Tavinen, Keijo Räisänen ja Juha-Pekka Aitala. AS-Huolto Oy:n omistus siirtyy uusille omistajille 1.8.2018, eikä kauppa vaadi viranomaislupia.

AS-Huolto toimii kaikkien merkkien huoltokorjaamona Lappeenrannassa ja kuuluu alan johtavaan Autoasi-ketjuun. Yhtiö on perustettu vuonna 1992 ja se on toimialansa johtava yritys Lappeenrannassa yli miljoonan euron liikevaihdollaan. Henkilökuntaa yhtiössä on 8.

Auto-Suni Oy jatkaa Imatralla AS-Huollon aputoiminimellä ja Autoasi-ketjussa nykyistä toimintaa, eli se ei kuulu kauppaan.

Suni Oy:n toimitusjohtaja Tapani Suni kertoo myynnin taustalla olevan Suni-konsernin uusi strateginen linjaus keskittyä konsernin liiketoiminnassa Auto-Suni Oy:n kehittämiseen ja kasvattamiseen.

– Auto-Sunin liikevaihto on noussut vaisusta markkinatilanteesta huolimatta viimeisen kahden vuoden aikana 27,4 % ja näemme edelleen ennakkoluulottomalle toimijalle hyviä mahdollisuuksia autokaupan nykyisessä ja tulevassa murroksessa, jatkaa Suni.

– Ja kun kokeneet paikalliset yrittäjät ottivat yhteyttä ja ilmaisivat halunsa ostaa AS-huollon, pääsimme melko nopeasti ratkaisuun kaupasta, Suni toteaa.

Tomi Tavinen kertoo kaupan perusteena olevan toisen tukijalan hankkiminen katsastustoiminnan rinnalle.

– AS-huollon ostaminen oli meille paras mahdollinen vaihtoehto, sillä saimme kannattavan, hyvin hoidetun ja laajan asiakaskunnan sekä ammattitaitoisen henkilökunnan omaavan valmiin yrityksen. Olemme samalla sopineet omistus- ja yritysjärjestelyistä Juha-Pekka Aitalan kanssa hänen Joutsenossa toimivan Bosch Car Service - ketjuun kuuluvan JJ-Autofix Oy:n kanssa, joten meillä on jatkossa kaksi toisiaan täydentävää ja synergiaetuja tuottavaa huoltokorjaamoa. AS-Huolto Oy ja JJ-Autofix Oy jatkavat toistaiseksi itsenäisinä yrityksinä.

Tavisen mukaan ostajien tavoitteena on kehittää ja kasvattaa huolto- ja korjaamoliiketoimintaa ja laajentua tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan myös muille paikkakunnille. Autokatsastusta ostajat harjoittavat tällä hetkellä viidellä toimipaikalla Lappeenrannassa, Imatralla ja Simpeleellä ja JJ-Autofix Bosch Car Service autokorjaamotoimintaa Joutsenossa.

Juttua muokattu 21.6.2018 klo 13.07: Lisätty tiedot Imatraa koskien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi