Paikalliset

Liikenneasema avaa ovet jälleen Savitaipaleella – "Kyllä muutama on hulluksi epäillyt"

SAVITAIPALE   Tommi Naakalla on edessä pitkiä päiviä ja paljon työtä.

Tommi Naakka on joutunut Savitaipaleella harjan varteen ulkoterassia putsatessaan.

Ari Toivonen

Tommi Naakka otti itselleen uuden haasteen. Huhtikuun alusta alkaen kiinni olleen liikenneaseman ovet avautuvat Mikkelintien varressa toivottavasti jo juhannusviikolla. Uusi yritys, Savitaipaleen Helmi, palvelee sen jälkeen niin oman kunnan asukkaita kuin ohikulkijoita.

Naakka naureskelee heti keskustelun aluksi, että ihmisen pitää olla kai hiukan kahjo.

Terveellä tavalla, hän jatkaa ja perustelee uutta hanketta yrittämisen halulla.

– Kyllä muutama on hulluksi epäillyt. Enemmän palaute on kuitenkin ollut positiivista, Naakka selvittää.

Yrittäminen on ollut jo koulupojasta alkaen osa Naakan elämää. Hän sanoo jollain tavalla kasvaneensa sellaiseen elämänmuotoon ja Savitaipaleelle tuleminen on kuin kotiin tulisi, kun sukujuuret ovat Kuolimon rannalla.

– Aina minä olen jotain myynyt. Eikä minulla koskaan ole työaikaa ollut.

Ilman pientä epävarmuutta tehty kauppa ei mennyt. Naakka toteaakin, että sopimuksen tekemisen jälkeen jännitys vaivasi ensimmäisen viikon ajan ajoittain.

– Positiivista palautetta tuli niin paljon, että se rauhoitti. Kunhan saadaan tämä käyntiin, niin kyllä tästä hyvä tulee.

Yrityspaikka antaa Naakan mielestä mahdollisuuksia. Hän sanoo, että paikka voidaan saada toimimaan kannattavasti. Naakka kertoo myös, että paikalla aiemmin toiminut Fresto teki Savitaipaleella viimeisenä vuotena positiivisen tuloksen, ketjun viedessä toimipisteen mukanaan.

– Sitä me olemme nyt veivanneet, että saamme kaiken kuntoon. Se vaatii tarkkuutta ja työtä. Kyllä minä tulen olemaan paljon tässä myös itse. Ja heinäkuun olen tässä kokonaan. Vietän tällä tavalla oman kesälomani.

Aloite liikepaikan vuokraamiseen tuli Naakalta. Hän sanoo saaneensa vinkin ystäviltä ja toimi sen jälkeen.

– Sen jälkeen kaikki tapahtui nopeasti. Eekoon kanssa kaikki on sujunut erittäin hyvin. Totta kai myös siellä oli halu saada asiat eteenpäin. Konkurssipesän kanssa sopu löytyi viikossa ja ostin sieltä kaiken irtaimiston.

Jatkossa Savitaipaleen Helmi anniskelee alkoholijuomia uuden alkoholilain puitteissa lupien varmistuttua. Myymälästä, ravintolatoiminnasta ja autopesuista vastaa uusi yritys, polttoaineen myynnistä Eekoo.

– Haluamme tehdä tästä hyvän ruokapaikan. Aamiainen ja lounas tulevat heti, samoin pizzat. Á la carte -annokset heti kun kaikki on valmista.

– Kaupasta pitää saada mökkiläisen perustarvikkeet ja tarkoitus on pitää hintataso kohtuullisena. Me haluamme ehdottomasti myydä paikallisia tuotteita täällä.

Naakka kertoo myös, että heille tulee oman toiminnan lisäksi kunnan matkailupiste.

– Kaikkea uutta pitää miettiä. Tavoite on pysäyttää ihmiset ja erilaisia suunnitelmia on olemassa.

Naakka on tällä hetkellä Huhtiniemen kuntoklubin johtaja, ja hän aikoo jatkaa myös siinä toimessa edelleen.

– Olen ollut siellä jo 20 vuotta ja jatkosta on sovittu omistajan kanssa. Kyllä minä pystyn sen edelleen tekemään. Se tietää pitkiä päiviä, mutta virtaa on edelleen. En minä vielä niin vanha ole.

Uuden yrittäjän henkilöllisyyden kertoi ensimmäisenä Länsi-Saimaan Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi