Paikalliset

Lappeenrannan ja Helsingin välille tulee 10 viikoittaista junavuoroa lisää

Kuvituskuva.

Armi Suojanen / Arkisto

Kaukoliikenteen matkustajat saavat 30 uutta, viikoittain toistuvaa junavuoroa elokuun 13. päivä lähtien.

Suurin osa, yhteensä 20 vuoroa lisätään markkinaehtoiseen liikenteeseen. Eniten uusia vuoroja tulee arkipäiville Helsingin ja Lappeenrannan välille, yhteensä 10 per viikko.

Helsingin ja Turun välille lisätään puolestaan neljä uutta viikonloppuvuoroa. Uusia vuoroja tulee myös Oulu–Seinäjoki-, Tampere–Turku- ja Vaasa–Seinäjoki-reiteille.

– Markkinaehtoisten uusien vuorojen lisäksi tuomme 10 uutta, Liikenne- ja viestintäministeriön ostoliikenteeseen sovittua junavuoroa Tampereen ja Porin välille, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

– Elokuun uusien vuorojen lisäksi liikennöimme 18.6. alkaen useammin myös Kolariin. Nämä uudet vuorot ovat ostoliikennettä.

Kesäkuukausien aikana lisävuoroja tuodaan kohdennetusti myös erilaisia tapahtumia varten. Junissa päästään sekä MM-kisahuumaan että festarifiiliksiin pitkin kesää.

– Osa onnekkaista jalkapallon MM-kisoihin reissaavista kisaturisteista pääsee matkaan uudistetussa Allegro-junassamme 14. kesäkuuta. Näissä junissa on varmasti ainutlaatuinen tunnelma, kuten jo perinteisiksi muodostuneissa festarijunissa, Romanainen kertoo.

Lisävuoroja onkin lisätty Pietarin lisäksi myös Ruisrockin paluuliikennettä silmällä pitäen, samoin Joensuun Ilosaarirock ja Cheekin Lahden konsertti on huomioitu lisävuoroilla.

Porissa heinäkuussa järjestettävän SuomiAreenan ja PoriJazzin kävijöitä varten ajetaan iltaisin lisävuoroja Helsinkiin.

Ratatyöt ja niistä johtuvat hidastukset jatkuvat Helsingin ja Turun välillä mahdollisesti ensi vuoden puolelle saakka

Turusta Helsinkiin lähtevien junien lähdöt aikaistuvat kesällä 18.6–12.8, mutta saapumisajat säilyvät samoina. Rantaradan hidastukset ovat keskimäärin 13 minuuttia, ruuhka-ajan nopeiden Pendolino-vuorojen osalta keskimäärin 18 minuuttia nykyisiin matka-aikoihin verrattuna.

Helsingin ja Tampereen välillä hidastukset päättyvät suunnitelmien mukaan joulukuussa. Aamuliikenteen vuoro IC 164 Tampereelta ja Hämeenlinnasta Helsinkiin palaa saapumisajan osalta normaaliin aikatauluun jo kesäkuun 18. päivä lähtien siten, että Helsinkiin pääsee junalla ennen aamuyhdeksää.

– Liikenneviraston ratatöiden lisäksi pääradan junaliikennettä hidastaa myös Tampereelle saavuttaessa Kansi ja Areena -rakennushanke. Rakennustöistä johtuvien hidastusten oli tarkoitus päättyä juhannukseen mennessä, mutta näillä näkymin myöhästymiset ovat mahdollisia 13. heinäkuuta saakka, sanoo Romanainen.

Helsinki–Lappeenranta

Vuoroparin lisääminen uuteen aikaikkunaan, Maanantai–Perjantai (10 vuoroa viikossa)

Helsinki–Lappeenranta: Ma–Pe S 105 9.19–11.19 (vaihtoyhteys Turusta ja Tampereelta)

Lappeenranta–Helsinki: Ma–Pe S 106 12.38–14.39 (vaihtoyhteys Tampereelle ja Turkuun)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ennätyksellisen suuri tavarajuna liikkuu Suomen rautateillä – painoa peräti 5 200 000 kiloa3.5.2018 12.30
VR voitti taloushuolet: Aloittaa yli 60 uutta junavuoroa22.3.2018 15.06
Näin Raaseporin junaturman tapahtumat etenivät – Hätäkeskukseen soitti auton ohjaamosta sinkoutunut upseerikokelas7.6.2018 11.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi