Paikalliset

Imatran hammashoitola palvelee nyt uusissa tiloissa – parkkipaikkojen riittävyys on hienoinen kysymysmerkki

Hammaslääkäri Julia Räsänen (vas.) ja ZMF Andrea Sibbel-Ovaska iloitsevat hammashoitolan uusista tiloista. – Uudet tilat ovat aivan mahtavat, täällä pystyy hengittämäänkin niin helposti. Uudet tilat antavat meille paljon uutta energiaa, naiset sanovat.

Tuija Horttanainen

Imatran hammashoitola on muuttanut Mansikkalasta Imatrankoskelle. Hammashoitola on palvellut maanantaista alkaen asiakkaitaan osoitteessa Heikinkatu 1.

Vaikka virallinen muuttopäivä on nyt takana, remontti- ja muuttoliikennettä riittää tiloissa kuluvan kuun ajan.

– Muutto haluttiin hoitaa niin, että palveluun ei tule lainkaan totaalista katkosta. Tämä porrastus tarkoittaa sitä, että heti virallisen muuttopäivän jälkeen kaikki ei ole täysin valmista, palveluesimies Päivi Parikka Imatran hammashoitolasta kertoo.

Parikka kuvaa hammashoitolan uusia tiloja aiempaa napakammiksi.

– Hoitohuoneita on sama määrä kuin ennenkin, 16. Muuten tilat ovat paremmat ja neliöt tehokkaassa käytössä. Mansikkalassa hammashoitolan tilat jakautuivat kahdelle käytävälle keskellä olleen aukkokohdan vuoksi.

Hammashoitola oli Mansikkalassa terveysaseman toisessa kerroksessa, ja Parikan mainitseman aukon kohdalla oli ensimmäisessä kerroksessa terveysaseman odotustila.

– Imatrankoskella ulkoseinien paikat oli lyöty lukkoon, mutta muuten pääsimme tilojen suunnitteluun mukaan. Esimerkiksi värimaailma on vaihtelevampi kuin ennen. Seinillä on muun muassa vihreää ja keltaista väriä sekä maisematapetteja.

Parkkipaikkojen riittävyys on asia, josta Parikan arvion mukaan saattaa tulla kritiikkiä asiakkailta.

– Pysäköintipaikkoja tehtiin kiinteistön yhteyteen lisää. Yhtään ruutua enempää ei olisi ollut mahdollista tehdä, joten kaikki on otettu, mitä otettavissa on. Asiakaspaikoista tehdään kahden tunnin kiekkopaikkoja.

Uuden hammashoitolan hoitokalusto on pääosin entistä.

– Tänne hankittiin kaksi uutta hoitokonetta, sillä pari hoitokonetta Mansikkalassa tuli juuri sopivasti tiensä päähän. Yksi kone maksaa 25 000–30 000 euroa riippuen siitä, millaisilla varusteilla kone tilataan.

Odotushuoneeseen, henkilökunnan taukotiloihin ja toimistoon hankittiin uudet kalusteet. Vanhoja, kankaisia huonekaluja ei haluttu tuoda uuteen hammashoitolaan Mansikkalan sisäilmaongelmaisista tiloista.

Imatran hammashoitolaan saa tällä hetkellä ajan kiireettömään hoitoon nopeimmillaan toukokuun lopulle tai kesäkuun alkuun.

– Päivystysajat saa tietenkin nopeammin, pääsääntöisesti samalle päivälle.

Hammashoitolassa on 11 hammaslääkärin virkaa, joista 9 on täynnä. Vajetta paikataan ostopalvelulääkäreillä.

– Toukokuun aikana ostopalvelulääkäreitä ei ole käytetty muuton vuoksi, mikä on aiheuttanut hieman ruuhkaa. Kesäkuussa ostopalvelulääkäreitä käytetään jälleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi