Paikalliset

Ohjausryhmän puheenjohtaja ei usko Kisapuiston jäähallin korjaamismahdollisuuksiin: "Hauskaa, että esitys nousi taas esiin"

KAUPUNKI   Valtuuston koukouksessa tehdään lokakuussa merkittäviä liikuntapaikkapäätöksiä.

Markus Iitiä kannattaa uuden jäähallin rakentamista keskustaan. Iitiän mukaan ilman yritysten mukaan tulemista hallia ei keskustaan voida kuitenkaan rakentaa.

Ari Toivonen

Monitoimijäähalliohjausryhmän puheenjohtaja Markus Iitiä uskoo, että lokakuun valtuustossa päätetään samanaikaisesti sekä monitoimijäähallin että sisäharjoitushallin rakentamisesta. Iitiän mukaan ohjausryhmälle annettiin tehtäväksi selvittää kyseinen kokonaisuus ja sen ryhmä tekee.

Kysymykseen, voiko käydä niin, että valtuusto päättäisikin lokakuussa vain toisen hallin rakentamisesta, Iitiä vastaa työryhmän tekevän työtään annetun tehtävän mukaisesti.

– Kaikkea voi sattua, mutta toivon, että nyt voidaan ratkaista molemmat kysymykset yhdellä kerralla. Uskon, että tuo sisäharjoitushalli tulisi jopa aikaisemmin kuin jäähalli. Valtuusto voi tehdä sellaisen päätöksen, että sen rakentaminen laitetaan vireille itsenäisenä hankkeena.

Iitiän mukaan harjoitushallia suunnitellaan tällä hetkellä lähinnä Armilan alueelle tai Kesämäkeen Opintielle.

– Molemmat paikat ovat hyviä vaihtoehtoja. Nyt kyselemme seurojen mielipiteitä. Varsinaista kustannusarviota hallista ei ole vielä olemassa, mutta jossain vaiheessa on puhuttu noin kahdeksasta miljoonasta eurosta.

Viime viikolla ohjausryhmä päätti, että monitoimijäähalli rakennetaan joko keskustaan Lappeenkadun kohdalle tai Kisapuistoon. Iitiä itse on Lappeenkadun kannalla, mutta esittää vaihtoehdolle varauksen.

Iitiän mukaan hallin sijoittamisesta tehdään nyt vaikuttavuusanalyysi. Sen jälkeen on päätösehdotusten vuoro.

– Takana on ajatus, että monitoimijäähallin hinta on sama paikasta riippumatta. Jos tuon analyysin pohjalta yritysmaailma kiinnostuu hankkeeseen mukaan lähtemisestä, kaavoitetun maan myynnillä voidaan maksaa sen vaativaa infraa.

Yrityselämän mukaan lähteminen muuttaa Iitiän mukaan hankkeen elinkeinopoliittiseksi. Se taas edesauttaa kaupungin kehittymistä. Ilman yritysmaailmaa, hallin sijoittuminen keskustaan ei Iitiän mielestä onnistu.

– Kaupungilla ei ole taloudellisia edellytyksiä toteuttaa monitoimihallia Lappeenkadun kohdalle. Silloin meidän on mentävä Kisapuistoon.

Iitiä ei näe ongelmaa hallin sijoittumisessa keskustaan. Väite, jonka mukaan halli Lappeenkadulla autioittaisi lopullisesti vanhan keskustan, ei Iitiää pelota.

– Täytyy uskoa, että me olemme kehittyvä kaupunki. Ja meidän on tehtävä työtä sen eteen, että tästä tulee yhä mielenkiintoisampi paikka. Hallista keskustassa voisi tulla tietyntyyppinen tapahtumakeskus.

Autioitumisen pelon sijaan Iitiä puhuu erilaisten aktiviteettien ja tapahtumien merkityksestä.

– Uskon tulevaisuudessa matkailun kasvuun. Lisäksi on huomioitava kaupan muutosten vaikutukset.

Ohjausryhmä tulee Iitiän mukaan tekemään työnsä sille asetetussa aikataulussa ja hän uskoo, että valtuusto saa eri vaihtoehdot päätettäväksi.

– Meille annettiin tehtäväksi tehdä esitys molempien hallien rakentamisesta. Ohjausryhmä antaa esitykset hinnoista ja paikoista samaan kokoukseen. Valtuusto päättää.

Uudet halliratkaisut ovat Iitiän mukaan välttämättömiä ja hän ei usko nykyisen jäähallin korjaamismahdollisuuksiin.

– Sinänsä hauskaa, että tällainen esitys nousi taas esiin. Kyllä tuo vaihtoehto on selvitetty, mutta se vaatisi, että SaiPa pelaisi ainakin yhden kauden jossain muualla. Valtuusto päätti, että vanhaa ei korjata ja me toimimme sen päätöksen mukaisesti.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi