Paikalliset

Helle sai ihmiset ryntäämään rannalle – "Pitää nauttia vielä kun voi"

Kesä Maanantaina ylittynyt helleraja toi Myllysaaren uimarannalle vilinää ja vilskettä

Myllysaaren laiturilla oli vielä tilaa loikoilijoille.

Joona Klemi

Poikkeuksellisen lämmin kevätpäivä näkyi myös Myllysaaren uimarannalla, jonne helle oli houkutellut reilusti ruskettujia maanantaina jo iltapäivästä.

Korkealla porottava paahtava aurinko ja lähes tyyni keli tarjosivat oivalliset olosuhteet auringonpalvojille ja vedestä viilennystä hakeville.

Mitään tungosta rannalla ei, laituria lukuun ottamatta, sentään vielä ollut. Nurmikolla välimatkat vieraiden porukoiden välillä pysyivät näin ollen siedettävinä.

Maanantai oli myös toistaiseksi vuoden lämpimin päivä. Kevään jaetut ennätyslukemat mitattiin nimenomaan Lappeenrannassa.

Mittari kohosi Konnunsuon mittausasemalla 28,6 asteeseen, joka on yli kymmenen astetta korkeampi kuin yleensä tähän aikaan vuodesta.

Kevään kuumat kelit keräsivät myös nuorisoporukoita tutulla kohtaamispaikalle.

– Täällä on tullut taas viime päivinä pyörittyä aika lailla koko ajan. Myllysaari on kuitenkin mukava ja perinteinen paikka nähdä kavereita aina, kun kelit vain ovat kohdillaan, Valtteri Korpela mietiskeli ennen harjoituksiin lähtöä.

Tällaisten kelien harvinaisuutta toukokuussa korostaa myös pintaveden lämpötila, joka oli Lauritsalan mittauspisteellä päälle 16 asteista - yli kahdeksan astetta keskimääräistä lämpimämpää. Suurimmalla osalla rannalla loikoilleista ei näyttänyt kuitenkaan olevan aikomustakaan pulahtaa viileähköön Saimaaseen. Veteen kirmasivat lähinnä pienet lapset vanhemmat kannoillaan. Ainakaan perheen pienimmille vesi ei näyttänyt olevan lainkaan liian kylmää. Taaperoiden lisäksi uimaan olivat uskaltautuneet ainakin suoraan koulusta rannalle sännänneet lukiolaistytöt.

– Hyvinhän sinne veteen tarkeni mennä, kun on näin tolkuttoman kuuma ilmakin, Siiri Moilanen kertoi ennen jäätelökioskille ryntäämistä.

Hiljaisilla lentopallokentillä footbagia pelaillut lappeenrantalainen Topias Penttilä puolestaan keskittyi JPS:n joukkuetoveriensa kanssa valmistautumaan tulevaan katukiekkoturnaukseen. Maanantain lajivalinta oli siihen nähden varsin mielenkiintoinen.

– Ensimmäinen päivä rannalla tänä kesänä. Se on nautittava nyt kun vielä voi, lomaileva opiskelija totesi pelin lomassa.

Kauaa ei Penttilän harjoitusporukka saanut kenttien yksinvaltijuudesta nauttia, kun muut innokkaat palloilijat jo pölähtivät paikalle. Mitään jonoa hiekkakentille ei sentään syntynyt.

Sunnuntaina rantakautensa avannut Emma Nuutinen puolestaan arveli, että viikonloppuna porukkaa oli vielä enemmän paikalla. Niin ikään lomalla oleva laiturilla loikoillut nainen on itsekin yllättynyt lämpimistä keleistä.

– Vähän epäilytti tämä ajankohta, mutta tosi hyvin osasin näköjään lomani ajoittaa, Nuutinen naureskeli.

Hyvä tuntui olevan ajoitus myös rantakioskin avaamiselle, vaikka ruuhkaa myyntipisteen luukulla ei vielä ensimmäisinä tunteina näkynytkään. Kesä on kuitenkin vasta alussa ja lomat suurimmalla osalla vielä edessä.

Tunnetusti oikukkaat Suomen kesäkelit antavat kuitenkin aihetta nauttia näistä ilmoista aina, kun niitä vain tänne siunaantuu. Tuoreimpien ennusteiden mukaan lämpöä riittää tällä haavaa ainakin perjantaille asti. Sen jälkeen palattaneen ainakin hetkeksi toukokuulle tyypillisempiin lämpötiloihin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi