Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Seurakuntaopisto kouluttaa henkilökohtaisia avustajia Ruokolahdella

Kuvituskuva.

Kuvituskuva

Seurakuntaopisto järjestää henkilökohtaisen avustajan koulutusta Pieksämäellä, Lapualla ja Ruokolahdella. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Uusi henkilökohtaisen avustajan tutkintonimike kuuluu uudessa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnossa kotityöpalvelujen osaamisalaan. Tutkinto tuli voimaan vuoden 2018 alusta alkaen.

Tämän jälkeen henkilökohtainen avustaja on suojattu tutkintonimike, jota voivat käyttää vain tutkinnon suorittaneet henkilöt.

Tutkinto antaa hyvät lähtökohdat avustajan työlle ja vie ammattialaa eteenpäin. Ammatillista koulutusta tehtävään ei ole tähän asti ollut.

Jokaisen avustajan työ on yksilöllistä ja lähtee apua tarvitsevan henkilön henkilökohtaisesta avun tarpeesta.

– Joidenkin henkilöiden kohdalla avun antaminen saattaa edellyttää jotain erikoisosaamista, toteaa koulutuspäällikkö Tiina Parkkinen.

Henkilökohtaisen avustajan tutkinnon suorittaja voikin ottaa tutkintoonsa osia muista ammatillisista tutkinnoista, esimerkiksi osaamista lääkehoitoon sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta tutkinnon osan Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen.

– Henkilökohtaisen avustajan ammattitutkinto tuo hyvän lisän henkilökohtaisen avustajan työhön, kertoo Taija Kangas Opus Eskoosta Etelä-Pohjanmaalta.

– Työnantajat ovat jo alkuvuodesta lähtien kyselleet tästä koulutuksesta ja heillä on kiinnostusta saada koulutettuja henkilökohtaisia avustajia. Työllistymisnäkymät henkilökohtaisen avustajan työhön ovat hyvät ja tutkinto antaa varmuutta työtehtävien tekemiseen ja vahvistaa työssä jaksamista, kun on tietoa ja osaamista myös teoriatasolla, Kangas jatkaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat