Puheenaihe

Suomalaisilla matkailijoilla on uusi suosikkikohde – "Hinku maapallon toiselle puolelle näkyy selvästi"

Helsingin ja Uuden-Seelannin pääkaupunki Wellingtonin välillä on matkaa linnuntietä 17¿102 kilometriä.

Anton Soinne

Oseanian maat ovat nousseet suomalaisten unelmien lomakohteeksi, selviää Kristina Cruisesin teettämässä kyselyssä. Useampi kuin joka viides suomalaisista valitsisi Australian ja Uuden-Seelannin matkakohteeksi, jos saisi valita täysin vapaasti.

– Suomalaiset ovat jo kokeneita matkustajia. Kun puhutaan haaveiden lomakohteesta, ainoastaan Australia ja Uusi-Seelanti erottuvat muista lomakohteista. Hinku maapallon toiselle puolelle näkyy selkeästi myös meillä, Kristina Cruisesin toimitusjohtaja Mikko Partanen kommentoi.

Uuteen-Seelantiin ja muihin kaukokohteisiin ei pääse pikkurahalla. Suomalaiset kuitenkin uskovat talouden parantumiseen. Kyselyn mukaan neljä kymmenestä vastaajasta olisi valmis maksamaan ulkomaanlomasta yli 1 000 euroa matkustajaa kohden.

Suomalaisten kestosuosikki Etelä-Eurooppa sai kyselyssä vajaan viidenneksen äänistä. Hieman useampi kuin joka kymmenes vastaaja haaveilee lomasta Keski-Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan tai Aasiaan. Kolmelle prosentille unelmien lomakohde on Afrikka. Vain murto-osa haaveilee lomasta Venäjälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat