Paikalliset

Etelä-Karjalan keskussairaalalla Biopankkipäivä – Tavoitteena vähintään 40 uutta näytettä

Arkistokuva.

Johanna Erjonsalo

Etelä-Karjalan keskussairaalan pääaulaan (A-aula, Valto Käkelän katu 1) pystytetään Biopankkipäivä keskiviikkona 25.4. kello 10–15. Tapahtumassa jaetaan tietoa biopankin toiminnasta ja sen tarkoituksesta sekä kerätään uusia biopankkinäytteitä.

Biopankkipäivän tapahtumapisteeltä ohjataan ja kannustetaan näytteenantoon. Tavoitteena on kerätä biopankkiin vähintään 40 kappaletta uusia näytteitä. Myös hoitohenkilökunnan tietoisuutta biopankin toiminnasta lisätään tapahtumapäivän aikana annettavilla non-stop koulutuksilla.

Biopankkiin kootaan ihmisperäisiä näytteitä ja tietoa lääketieteellistä tutkimusta ja tuotekehitystä varten. Biopankin tarkoituksena on kehittää entistä turvallisempaa, tehokkaampaa ja yksilöllisempää hoitoa ja parantaa diagnostiikkaa. Osallistuminen biopankkitoimintaan on vapaaehtoista ja perustuu potilaan suostumukseen. Näytteiden kerääminen Helsingin biopankkiin on alkanut Eksotessa viime vuoden heinäkuussa.

Helsingin Biopankin ovat perustaneet Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS), Helsingin yliopisto, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ja Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä (Carea) tukemaan näiden alueiden tutkimuksen ja hoidon kehittämistä. HUS omistaa Helsingin Biopankin ja vastaa näytteiden sekä tietojen säilyttämisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat