Paikalliset

Rakuunamäen muutoksesta voi kertoa mielipiteensä asukastilaisuudessa

Rakuunamäki

Lappeenrannan kaupunki

Rakuunamäen alueelle suunnitelluista muutoksista järjestetään asukastilaisuus torstaina 5.4.2018 kello 17–19 Maasotakoulun esikuntarakennuksen tiloissa Rakuunamäella osoitteessa Väinö Valveen katu 4. Tilaisuudessa esitellään suunnitelmia tasatunnein kello 17.00 ja 18.00. Esitykset ovat sisällöltään samanlaisia, ja niiden jälkeen on mahdollista keskustella kaavaluonnoksista suunnittelijoiden kanssa.

Rakuunamäki on mielenkiintoinen alue. Se on keskustan kupeessa, Saimaan äärellä sijaitseva kulttuurihistoriallisesti merkittävä, vanha varuskunta-alue. Alueella on suuri määrä puolustusvoimien rakennuksia, palveluita ja toimijoita, pieniä hiekkateitä, avoimia alueita ja puiden varjostamia kujia. Se on sijainniltaan myös monien liikenneyhteyksien varrella tai kauttakulkuna. Samalla se on viidensadan lappeenrantalaisen koti.

Lappeenrannan kaupunki valmistelee parhaillaan asemakaavan ja osayleiskaavan muutoksia Leirin kaupunginosaan Rakuunamäen alueelle. Asemakaavalla ja osayleiskaavalla määritellään alueen käyttöä ja rakentamista, ja niiden muutoksilla mahdollistetaan puolustusvoimien käytöstä poistuvien rakennusten uudiskäyttö sekä varaudutaan tulevaisuuden tarpeisiin. Samalla Rakuunamäen osayleiskaava päivitetään ja liitetään Lappeenrannan keskustaajaman osayleiskaavaan.

Asemakaavan ja osayleiskaavan luonnokset ovat nähtävänä 19.3. - 19.4.2018 välisenä aikana Lappeenrannan kaupungintalolla kaupunkisuunnittelussa (Villimiehenkatu 1, 3. kerros), sekä kaupungin internetsivuilla.

Nähtävillä olevasta asemakaavaluonnoksesta selviää, millä tavoin aluetta suunnitellaan kehitettävän. Rakuunamäellä sijaitsee esimerkiksi paljon historiallisesti merkittäviä rakennuksia, joihin kohdistuu erilaisia suojelumerkintöjä, ja joiden käyttötarkoitusta avataan. Alueelle esitetään lisäksi uusia asukkaita ja muuta toimintaa tuovia uudisrakennuksia, muutoksia liikenteeseen, sekä alueen avaraa yleisilmettä säilyttäviä erilaisia toimenpiteitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat