Paikalliset

LUTin hakijamäärä nousi yli 10 prosentilla viime vuodesta

Oppisopimuskoulutukset eivät ole pelkkää pulpetin takana istumista. Kuvituskuva.

Sauvo Jylhä / arkisto

28. maaliskuuta päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) hakijamäärä nousi 11,5 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Hakijoita oli yhteensä 4215. Hakemuksia tekniikan ja kauppatieteiden aloille tuli 5236, joka on 14,6 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kasvu oli merkittävää etenkin tekniikan aloilla.

Hakijoiden kokonaismäärä tekniikassa oli 15,7 prosenttia eli 246 hakijaa suurempi kuin viime vuonna. Määrä kasvoi myös kauppatieteissä: nousua tuli 8,5 prosenttia, yhteensä 187 hakijaa.

LUT:n suosituimpia koulutusohjelmia yhteishaussa olivat kauppatieteet, tuotantotalous, konetekniikka ja energiatekniikka. Hakijamäärät nousivat kaikissa koulutusohjelmissa.

Tekniikan alalla suhteellisesti suurinta nousu oli sähkötekniikan ohjelmassa, jossa hakijoiden määrä kasvoi 59,9 prosenttia.

Toiseksi kovinta nousu oli tietotekniikassa, 32,8 prosenttia, ja kolmanneksi ympäristötekniikassa, jossa hakijoita oli 30,2 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Myös tekniikan alan ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi 20,2 prosenttia.

– Hakijamäärämme kasvoivat jo toisena vuonna peräkkäin yli 10 prosenttia. Suosituimmat koulutusohjelmamme ovat vuosien saatossa pysyneet liki samoina, mutta on todella hienoa nähdä näin isoa kasvua etenkin kovan tekniikan puolella. Nuoret selkeästi ymmärtävät kestävien arvojen merkityksen, sillä ne ovat koulutusohjelmissamme läpileikkaava teema, toteaa koulutuksesta vastaava vararehtori Jaana Sandström.

LUT:lle otetaan yhteishaussa tekniikan alalle 330 opiskelijaa ja kauppatieteisiin 120 opiskelijaa.

LUT:hen voi tulla valituksi myös suomenkielisiin ja englanninkielisiin maisteriohjelmiin, joiden hakuaika syksyllä 2018 alkaviin opintoihin päättyi jo aiemmin.

LUT:n maisteriohjelmiin oli tänä vuonna ennätysmäärä hakijoita, yhteensä jätettiin 3503 hakemusta.

Suomenkielisiin maisteriohjelmiin haettiin kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2017, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Kansainvälisiin maisteriohjelmiin hakeneiden määrä kasvoi 25 prosenttia edellisvuodesta.

Kokonaisuudessaan kaikki haut yhteen laskien LUT:hen otetaan tänä vuonna yhteensä 1215 uutta opiskelijaa. Yhteisvalintojen pääsykokeet järjestetään touko-kesäkuussa. Yhteishaussa opiskelupaikan saaneille ilmoitetaan valinnasta viimeistään 28.6.2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lähes 4 000 hakijaa halusi Saimaan ammattikorkeakouluun29.3.2018 13.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat