Paikalliset

Imatran Kulttuuritalo Virta vetää artisteja – "Virralla on hyvä maine"

Kulttuuritalo Virran tuottaja Juha Leskinen kertoo, että kulttuuritalolla on hyvä maine suomalaismuusikkojen keskuudessa. Vuosien kokemuksen ansiosta Leskinen tietää, mitä artisteja yleisö haluaa tulla katsomaan ja kuuntelemaan.

Tuija Horttanainen

Kulttuuritalo Virran tuottajana tammikuusta lähtien toiminut Juha Leskinen on tyytyväinen talon meininkiin.

Kevätkausi rullaa jo täyttä vauhtia, syksy on lähes paketissa, ja katseet käännetty kevääseen 2019.

– Hyvin etupainotteisesti tässä mennään. Vuosien saatossa minulle on tullut vähän ennustajankin lahjoja sen suhteen, mikä yleisöä kiinnostaa. Sanoisin, että kristallipallo on aika kirkas, Leskinen naurahtaa.

Vaikka Virran syksy on pitkälti valmis, Leskinen ei vielä paljasta montaakaan artistia, joita Imatralla nähdään.

– Nimekkäitä esiintyjiä on tulossa. Esimerkkinä mainittakoon Saara Aalto, joka esiintyy Imatralla 9.11.

Musiikin parissa pitkään työskennelleellä Leskisellä on hyvät verkostot artistien suuntaan.

– Virralla on hyvä maine artistien keskuudessa, joten esiintyjien saaminen Imatralle ei ole hankalaa. Maamme muusikot ovat nöyrää väkeä, joten raideritkaan eivät muodostu ongelmaksi.

Kulttuuritalo Virta on paljon muutakin kuin konserttisali. Koko talon synergiaan kiinnitetään nyt entistä enemmän huomiota, ja ihmisten halutaan tietävän, mitä mahdollisuuksia Virta tarjoaa.

– Meillä on juuri valmistunut uusi kokous- ja harrastetila omalla sisäänkäynnillä kirjaston alakertaan, minne mahtuu 80 ihmistä. Tila on ulospäin vuokrattavissa, kuten myös orkesterilämpiö, jonka voi varata vaikka perhejuhlien pitopaikaksi. Kun näidenkin tilojen markkinointia tehostetaan, käyttäjiä löytyy varmasti.

Leskinen kertoo, että Imatra Base Campin tekemän tutkimuksen mukaan Virta on yksi aktiivisimmasta kulttuuritaloista kesäaikaan.

– Pyrimme pois liian rajoittavasta sesonkiajattelusta. Esimerkiksi kesällä ajatellaan helposti, että ihmiset ovat vain mökeillään, mutta ei se aivan niinkään ole. Imatra on kesäkaupunki, ja matkailijatkin täytyy pitää mielessä.

Leskinen näkisi talon mielellään kongressikäytössäkin.

– Hienot aulatilat palvelevat hyvin tätä tarkoitusta, ja menemme esittäytymään kongressimessuille. Suunnitelmat ovat pitkällä. Esimerkiksi ison yrityksen kesäpäivät voidaan hyvin järjestää täällä.

Vaikka moni asia on Leskisen mielestä hyvin, jotain kehitettävääkin löytyy.

– Talon kohdalle Vuoksen rantaan on toiveissa saada kunnon laituri. Lauttaliikennettä ajatellen se toimisi pysähdyspaikkana, ja Virran kahviolla on jo toimiva terassi, mistä on näkymät suoraan Vuokselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi