Puheenaihe

Perintäyritys julkisti tilastoja: Maksuviiveitä eniten majoitus- ja ravitsemusalalla

Vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä 16 870 yrityksellä ilmeni maksuviiveitä. Asia käy ilmi Intrumin julkaisemista luvuista.

Kuvituskuva

Arkisto/Päivi Tuovinen

Perintäpalveluita tarjoavan yrityksen mukaan maksuviiveellisiä yrityksiä oli 5,44 prosenttia kaikista yrityksistä. Maksuviiveiden määrä kasvoi 1,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Eniten maksuviiveitä oli 100 henkilöä työllistävillä yrityksillä. Tässä kokoluokassa yritysten maksuviiveet lisääntyivät peräti 5 prosenttia vuodentakaisiin lukuihin verrattuna.

Toimialoista eniten maksuviiveitä esiintyi majoitus- ja ravitsemusalalla. Vuoden viimeisellä neljänneksellä yrityksistä 10,8 prosentilla esiintyi maksuviiveitä. Määrä väheni vuodentakaisesta 1,85 prosentilla.

Lukujen mukaan maakunnittain mitattuna yritysten maksuviiveet ovat yleisimpiä Pohjois-Savossa, jonka yrityksistä 6,69 prosentilla on maksuviiveitä. Edellisvuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna määrä kasvoi noin viidellä prosentilla.

Puolestaan vahvinta yritysten maksukyky vaikuttaa olevan Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Lapissa.

– Pohjanmaalla on runsaasti pienyrittäjyyttä, ja yritystoiminta ei ole keskittynyt vain yhden toimialan varaan. Alueen työttömyysaste on myös matala. Nämä seikat tekevät Pohjanmaasta perinteisesti vahvan talousalueen, mikä näkyy myös yritysten maksukyvyssä, sanoo Intrumin myynti- ja markkinointijohtaja Juha Iskala tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi