Puheenaihe

HS: Musiikinopettaja ahdisteli oppilaita – yksi uhreista oli Mira Luoti

28 entistä oppilasta syyttää turkulaista musiikinopettajaa seksuaalisesta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä.

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Haastatellut oppilaat olivat 1990-luvulla HS-jutussa esiintyvän musiikinopettajan opetuksessa tai kuuluivat hänen johtamaansa kuoroon.

Oppilaista neljällä oli kokemuksia yhdynnästä ja suuseksistä ja kymmenellä muusta seksuaalisesta toiminnasta. Loput olivat nähneet ahdistelua tai kuulleet seksisävytteisiä puheita. 

Lehden mukaan oppilaita ei uskottu eikä hyväksikäyttöön puututtu. Opettaja oli suosittu ja käytti tätä suosiota hyväkseen. Opettaja myös tarjosi oppilailleen alkoholia kuoromatkoilla ja -leireillä.

Yksi Kuukausiliitteen jutussa haastatelluista oppilaista on sittemmin PMMP:n kautta pop-tähteyteen noussut laulaja Mira Luoti, joka oli opettajan opetuksessa yläasteella. Luodin mukaan opettaja ahdisteli häntä kuoromatkalla Pietarissa.

Kun Luoti kertoi asiasta eteenpäin, sitä käsiteltiin koululla järjestetyssä kokouksessa, jossa tapausta pidettiin nuoren oppilaan vilkkaan mielikuvituksen tuotteena.

Jutun mukaan lopulta opettaja irtisanoutui koulusta painostuksen jälkeen, mutta sai töitä toisesta koulusta, jossa hän työskentelee edelleen.

HS on haastatellut myös opettajaa, joka vetoaa muistamattomuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi