Paikalliset

Talviliikuntaleirit täyttyvät hyvin

10-vuotiaat Miska Moisio ja Juho Piirikkilä tulivat leirille Lappeenrannasta. Molemmat harrastavat jalkapalloa, ja tykkäävät urheilusta. Juho nimeää suosikkiurheilijakseen jääkiekkoilija Patrik Laineen ja Miska jalkapallotähti Lionel Messin.

Tuija Horttanainen

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu (EKLU) ry:n järjestämät talviliikuntaleirit ovat vakiinnuttaneet asemansa hiihtoloma-aktiviteettien kestosuosikkina.

Vuodesta toiseen Imatralle kokoontuu noin 300 lasta ja nuorta pääosin eri puolilta Etelä-Karjalaa. Näin tapahtui myös tällä viikolla.

LeirijohtajaLasse Heiskanen kertoo, että suurin osa leireistä oli täynnä.

– Kaikkein nopeimmin täyttyi ratsastusleiri, missä toki paikkojakin oli vähemmän. Sporttileiri ja päiväleiri olivat täynnä.

Mikä sitten on leirien suosion salaisuus?

– Loma-ajalle halutaan mielekästä toimintaa, ja liikunta on lasten suosituin vapaa-ajan harrastus. Toivottavasti me järjestäjätkin olemme onnistuneet siinä määrin, että leirit kiinnostavat, Heiskanen toivoo.

Toive varmasti toteutuukin, sillä aiemmilta leireiltä saatu palaute kertoo, että yli 90 prosenttia lapsista haluaa tulla leireille uudelleen.

– Leirielämä on myös ihmisenä kasvamista ja itsenäistymiskokemus. Sporttileirille osallistuminen voi olla ensimmäinen kerta, kun lapsi on yön pois kotoa.

Kesän liikuntaleirit järjestetään heti kesäloman ensimmäisellä viikolla. Talvileirien tapaan nekin ovat käytännössä täynnä.

Heiskasen mukaan on mietitty, olisiko leirien järjestäminen myös syysloma-aikaan paikallaan.

– Nämä kaksi leiriä täyttyvät, mutta riittäisikö osallistujia myös kolmannelle? Leirit ovat suuritöisiä järjestää, joten kolmannen leirin vaatima työpanos olisi pois jostain muualta. Lisäksi syysloman pituus vaihtelee eri vuosina muutamasta päivästä viikkoon, ja Etelä-Karjalan kuntien välillä syysloman pituus vaihtelee myös saman vuoden aikana. Toistaiseksi olemme siis pitäytyneet kahdessa leirissä, Heiskanen selvittää.

EKLUn talvi- liikuntaleirit

Leiri jakautui sporttileiriin (yöleiri), lajileireihin ja päiväleiriin. Leirien teemana olivat tänä vuonna olympialaiset.

Sporttileirin toimintarasteina olivat uinti, liikuntamaa, golf, sulkapallo, kamppailu, liikunnalliset lautapelit, sirkus, yleisurheilu ja lumirieha.

Lajileireinä olivat keilailu, volttikoulu, talvinen erä ja kalastus sekä ratsastus.

Päiväleirin ohjelmassa olivat liikuntamaa, kamppailu, sirkus, golf, liikunnalliset lautapelit, hiihto, uinti sekä seikkailu.

Yöleiri huipentui leiriolympialaisiin, joissa vieraili ampumahiihtäjä Venla Lehtonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi