Paikalliset

Marja Putkiston tavoitteena on saada Suomi hyvään ryhtiin

Monica Pohjatalo Turusta, Ulla Pesola Muuramesta, Pirjo Jokipii Helsingistä ja Marjo Tyster Lappeenrannasta osallistuivat Marja Putkiston järjestämälle diplomikurssille Lappeenrannassa järjestetylle diplomikurssille

Lari Heikkinen

Method Putkiston kehittäjä Marja Putkisto vieraili viime viikolla Lappeenrannassa. Kahden päivän vierailuun mahtui muun muassa metodien esittelemistä IsoKristiinassa sekä diplomikurssin aiheesta kurssin vetäminen jo valmistuneille ohjaajille.

– Lappeenrannassa on uusi Method Putkisto ohjaaja Marjo Tyster, sekä Suomalainen Kirjakauppa, joka kutsui minut vierailulle.

Kirjakaupassa Putkisto kertoi vuonna 2017 ilmestyneestä kirjastaan Body Up.

Putkiston tavoitteena on saada Suomi hyvään ryhtiin.

– Ryhtieroosiolle stop, Putkisto kertoo tavoitteestaan.

– Eroosiolla viittaan huomaamattomaan degeneraatioon, ”rappioon”, jota ei pysty tunnistamaan ennen kuin on myöhäistä. Kyse on hienomotoriikasta, joka on kaventunut. Kuntosali tai fitness ei ratko näitä ongelmia. Ratkaisu löytyy suomalaisuudesta

Eroosion taustalla on digitaalisaatio, jonka syvempiä vaikutuksia Putkiston mukaan ei tunneta.

– Digitaalisaatiossa on varmasti myös upeita asioita.

Edelleen kehitetyssä Method Putkistossa Body Up-harjoittelussa otetaan vaikutteita suomalaisista perinteistä kuten tukkijätkien tasapainottelusta ja harjoitusvälineissä käytetään puuta.

– Harjoittelussa mennään usein merta edemmäs kalaan etsimään vastauksia. Method Putkisto on perusasioita. Esimerkiksi ostoskeskuksessa monet jäivät miettimään liikkeiden yksinkertaisuutta. Suomeen kuuluu selkeys, luonto ja yksinkertaiset perusasiat, mihin nämä on hukattu, Putkisto pohtii.

Pitkän kansainvälisen työkokemuksen Method Putkiston kautta omaava Putkisto kertoo katsovansa asioita kehon kautta.

– Ryhtieroosio on pysäytettävä valtakunnallisesti. Ohjaajat menevät läpi Suomen tämän asian kanssa.

Putkiston hyvän ryhdin tavoite ei tarkoita pelkästään luisen tukirangan muotoa, vaan se on paljon laajempi kokonaisuus, jossa yhdistyy ryhdin ja terveyden kokonaisuus. Body Upissa pyritään treenaamaan hermotukset oikein.

– Tavoitteenamme on, että parin vuoden päästä ihmetellään miksi jokaisella oli väsy ja selkäkipuja.

Päivittäisten suoritusten ei tarvitse olla pitkiä, mutta suurempana osana Body Up-harjoittelussa on ajatuksenmuutos, jonka jokaisen täytyy itse oivaltaa.

Helsingissä Method Putkisto ohjaajana toimiva Pirjo Jokipii kertoo toimineensa työelämässä konsulttina ja toteaa, että Suomessa pitäisi päästä muutosvastarinnasta muutosmyönteisyyteen.

– Kilpailukyky yrityksissä paranisi. Kun keho vapautuu, mieli avautuu ja ajatus kirkastuu, Jokipii pohtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi