Paikalliset

Yaskawa-konserni investoi miljoonia Lappeenrantaan – Uusia työpaikkoja tarjolla reilusti

Lappeenrannan kaupunginjohtajan Kimmo Jarvan mukaan kaupunki haluaa olla mukana edistämässä yritysten laajentumista.

Janne Koivisto

Japanilainen Yaskawa-konserni on ilmoittanut Lappeenrannan kaupungille, että se tulee keskittämään Lappeenrantaan suurtehoisten käyttöjen tutkimus- ja tuotekehitystyötään. Yhtiö on kertonut tarvitsevansa tämän vuoksi laajennuksen nykyisiin The Switchin Salpausselänkadulla oleviin toimitiloihin. Yaskawa-konserni osti vuonna 2014 The Switchin omistukseensa.

Yaskawan päätös tarkoittaa usean miljoonan euron laitehankintaa, joka liittyy testausjärjestelmien kehittämiseen. Tällä hetkellä The Switch testaa ja toimittaa 9,5 megawatin kestomagneettigeneraattoreita. Uuden keskuksen myötä generaattoreiden valmistuksessa tehoa voitaisiin kasvattaa Lappeenrannassa aina 10–15 megawatin kokoluokkaan, kertoo The Switchin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Mäkinen.

– Kyse on merkittävästä investoinnista, koska se antaa meille riittävät valmiudet panostaa ja keskittyä tulevaisuudessa voimakkaasti tuotteidemme kehittämiseen. Tuulivoima- ja meriteollisuustoimialan kehitys pyrkii ylittämään yli 10 megawatin voimat ja uusi keskus on tässä tavoitteessa keskeisessä asemassa.

Yaskawan päätös tarkoittaa myös sitä, että yhtiö lisää tuotekehitysosaajien ja tuotannon henkilöstöä Lappeenrantaan. Uusia työpaikkoja on tulossa noin 20.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan yhtiön päätös on kaupungille ilahduttava tieto, sillä juuri tällaisten työpaikkojen lisääntyminen on tärkeää kaupungin elinvoimaisuuden ja kasvun kannalta.

– Tämä on hyvä osoitus energia- ja ilmastoalan osaamisen tarpeesta, mikä jatkuvasti kasvaa. Kaupunki haluaa olla mukana edistämässä yritysten laajentumista esimerkiksi yliopiston yhteistyön avulla. Toimivien tuotekehitysympäristöjen avulla tätä kehitystä voidaan tukea.

Lappeenrannasta on kasvanut energiatehokkaiden moottorien ja voimansiirtojärjestelmien huippuosaamisen tutkimuksen ja liiketoiminnan maailmanluokan keskittymä. The Switchin lisäksi voimakkaasti kansainvälisille markkinoille ovat tähyämässä muun muassa Aurelia Turbines ja Axco Motors Oy, Danfoss/Visedo, jotka kaikki ovat Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) osaamisesta kasvunsa ammentavia start up-yrityksiä.

Nyt parhaan mahdollisen tuotekehitysympäristön varmistamiseksi LUT ja kaupunki ovat käynnistäneet suurnopeusteknologian laboratorion laajentamisen ja uuden välineistön hankinnan suunnittelun. Kansainvälisen tason tutkimusympäristö on sekä yliopiston että alueen yritysten käytettävissä. Laboratorion laajentamisen kustannukset ovat yhteensä 500 000 euroa, joka jakautuisi puoliksi kaupungin ja yliopiston kesken.

Lisäksi Lappeenrannan Toimitilat Oy ja sen tytäryhtiö Lappeenrannan Yritystila Oy on pyytämässä lupaa rakennuttaa ja vuokrata The Switchin Lappeenrannan toimitilaan Salpausselänkadulle tuotantohallin laajennuksen. Sen rakentaminen alkaisi kesällä 2018 ja halli olisi valmis kesällä 2019.

Laajennusinvestoinnit vaativat kaupunginhallituksen päätöksen. Asiat ovat käsittelyssä kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 19.2.2018.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi