Paikalliset

Marko Auvinen teki dokumentin eteläkarjalaisista taitelijoista

Näyttelijä Aki Honkatukia on yksi Etelä-Karjalan miehet-dokumentin päähenkilöistä. Muut päähenkilöt ovat kuvataiteilija Pauli Parkkinen ja näyttelijä Heikki Pöyhiä.

Ari Nakari/Teatteri Imatra

Dokumentti Etelä-Karjalan miehet saa ensiesityksensä Teatteri Imatrassa perjantaina 9.2. kello 19.

Dokumentin käsikirjoituksesta, ohjauksesta, kuvauksesta ja leikkaamisesta vastaa Marko Auvinen.

Äänen jälkikäsittelystä vastaa Kaisa Riitamaa. Päähenkilöinä nähdään kuvataitelija Pauli Parkkinen, näyttelijät Heikki Pöyhiä ja Aki Honkatukia.

– Idea dokumenttiin syntyi eräissä juhlissa talvella 2015, Auvinen kertoo.

– Juhlissa tapasin Aki Honkatukian, jolta kysyin hetken mielijohteesta, että tehtäisiinkö hänestä dokumentti. Honkatukia suostui. Sitten alkutalvesta 2016 sain houkuteltua mukaan myös Pöyhiän ja Parkkisen. Paulin kanssa olimme entuudestaan tuttuja.

Kuvaukset alkoivat virallisesti kesäkuussa 2016, kun Auvinen sai Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahastolta apurahan.

– Kuvaaminen ei ollut kovin säännönmukaista. Paulia kuvasin kesällä viikon ajan, kun hän pystytti, ja myöhemmin purki, näyttelyään Lappeenrantaan. Heikin osuuden kuvasin elo- ja marraskuussa. Akia taas talvella 2016-17, Auvinen kertoo.

– Suunnitelmanani oli kuvata intensiivisemmin, mutta opinnäytetyön tekeminen samaan aikaan Saimaan ammattikorkeakouluun kulutti hieman puhtia.

Auvinen kertoo kuvanneensa materiaalia dokumenttiin yli 20 tuntia.

Lopullisen version kesto on 56 minuuttia.

– Dokumentin teko ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Jälkityöskentely otti paljon aikaa. Lopputuloksena on hyvin tiivis henkilödokumentti, jossa myös musiikilla on oma roolinsa.

Dokumentti on tehty Auvisen sanojen mukaan varsin vanhalla kalustolla.

– Mutta sitähän se taiteilijan arki on. Mennään sillä mitä on.

– Toivon että tämä dokumentti tarjoaa elämyksiä. Olen pyrkinyt kuvaamaan mahdollisimman rehellisesti kolmea erilaista ja kiinnostavaa eteläkarjalaista taiteilijaa, Auvinen sanoo.

Etelä-Karjalan miehet

Käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus ja leikkaus Marko Auvinen. Auvinen on imatralainen Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija (ylempi AMK), medianomi (AMK), elokuvantekijä ja sarjakuvapiirtäjä. Hän on tehnyt vuosina 1999-2009 useita lyhytelokuvia, joista tunnetuin on aineistodokumentti Tappajasusi (2006).

Äänen jälkikäsittely Kaisa Riitamaa.

Pääosassa näyttelijä Aki Honkatukia, muusikko-näyttelijä Heikki Pöyhiä ja kuvataiteilija Pauli Parkkinen.

Tuotanto Mad Wolf Productions 2017.

Ensiesitys pe 9.2.2018 klo 19 Teatteri Imatrassa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi