Paikalliset

"Olen aina halunnut kehittää itseäni ja työtapojani"

Yrittäjä Pauli Tiippana näkee yrittämisen ikävät puolet kasvattavina.

Tiippanan työpäivistä osa kuluu tien päällä ja työkalujen paikalleen asettamisessa, jotta ne taas seuraavalle asiakkaalle helposti löytyvät.

Sampo

Pauli Tiippana, 36, korjaa kodinkoneita sekä tekee antenni- ja sähköasennuksia laidasta laitaan. Ilman yrittäjyyttä paljon olisi jäänyt kokematta.

Alan valinta oli minulle nuorena itsestään selvä. Enoni korjaili televisioita ja muita koneita, myös setäni ura sähköalalla herätti kiinnostusta. Se sai minutkin miettimään jo varhain, miten kaikki toimii.

Korjaan kodinkoneita ja teen sähköasennuksia. Siihen kuuluu paljon myös taustatyötä: soitan asiakkaille, tilaan tavaraa ja laskutan. Työn organisointi ja sähköiset järjestelmät auttavat. Osa työajasta kuluu ajamiseen, työskentelen Imatran ja Parikkalan välillä.

Valmistuin automaatioasentajaksi ja sähköasentajaksi Imatran ammattikoulusta (nyk. Sampo) sekä kaksoistutkinnosta ylioppilaaksi Imatran aikuislukiosta. Myöhemmin kävin oppisopimuksella kodinkonekorjaajan tutkinnon. Kun uuden oppiminen kiinnostaa, niin se on helppoakin.

Olin Tainionkosken tehtaalla kesätöissä, sähköyhtiössä linjoilla ja sähköurakoitsijoilla tein monenlaisia sähköasennuksia.

Aloitin runsaat viisi vuotta sitten. Jatkoin eläkkeelle jäävän yrittäjän aloittamaa työtä, joten asiakkaita oli valmiina. Minulla on aina ollut halu yrittäjäksi, jo kouluajoilta saakka. Yrittäjänä pääsen hyödyntämään kaikkea työkokemustani ja osaamistani. Ja sitä tässä työssä todella vaaditaankin.

Olen aina halunnut kehittää itseäni ja työtapojani ja tehdä asiat paremmin. Tässä saan toteuttaa itseäni.

Näen yrittämisen ikävät puolet lähinnä kasvattavina. Näitä asioita lähdin myös hakemaan, kun tähän ryhdyin. Kannattaa hypätä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja saattaa löytää jotain uutta.

Juttusarja

Lappeenrannan Uutiset ja Imatralainen tapaavat kevään aikana eteläkarjalaisia, Saimaan ammattiopisto Samposta valmistuneita yrittäjiä. Tämä on juttusarjan toinen osa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi