Eteläkarjalainen Kehäpiste kajahtaa pehmeämmin kuin ennen

Laulaja Ville Rouhiainen ja kitaristi Vili Friman odottavat keikkailua.

Mari-Anna Rossi

Punk-vivahteisella raskaalla rockilla aloittanut Kehäpiste-orkesteri on kehittynyt viitisen vuotta sitten alkaneella urallaan rauhallisempaan suuntaan.

– Otimme ajatusta enemmän mukaan tekemiseen ja laskettiin tempoa. Uusissa biiseissä ei ole niin suoraa paahtoa, kuin vanhemmissa kappaleissa, kuvailee yhtyeen kitaristi Vili Friman.

Se oli kivinen tie.

Uudella EP-levyllä Kova maa on kuultavissa myös hempeämpiä sanoituksia. Perinteiseen tyyliin lauletaan myös juopottelusta.

Laulaja Ville Rouhiaisen mukaan levyn teko ei käynyt ihan kuin itsestään. Sitä väännettiin kaikkiaan puolitoista vuotta, sillä bändin jäsenten yhteistä aikaa oli vaikea järjestää. Rouhiainen ja Friman asuvat Imatralla, rumpali Ville Rautiainen Lemillä ja rytmikitaristi Henri Liukka Jaalassa. Lisäksi moni on vielä vuorotyössä.

– Se oli pitkä ja kivinen tie. Kunnolla projekti saatiin käyntiin viime kesänä, ja äänityksiin meni lopulta vain kolme kuukautta, Rouhiainen kertoo.

Biisien teko lähtee miesten mukaan riffistä. Riffejä kuunnellaan porukalla, ja sanoitukset syntyvät niiden mukanaan tuomasta fiiliksestä.

– Sanoitukset riippuvat paljon omasta sen hetkisestä mielentilasta ja lähipiirin tapahtumista. Ei mietitä, että nyt tehdään biisi jostain tietystä aiheesta, vaan se vain tulee, Rouhiainen selvittää.

Melodia ja sanoitukset voivat pulpahtaa päähän yhtäkkiä, toisinaan väkisin vääntämällä.

– Kova maa oli aika vaikea tehdä. Yksi biisi on oikein tekemällä tehty, Rouhiainen naurahtaa.

Lopputulokseen miehet ovat kuitenkin tyytyväisiä.

Seuraavaksi odotetaan keikoille pääsyä. Tällä hetkellä Kehäpisteellä on menossa basistin vaihdos, joten toistaiseksi keikkoja ei ole voitu ottaa kalenteriin.

– Keikkailu on tämän koko homman suola, vaikka itse siinä maksumiehinä ollaan. Vain muusikot voivat tätä ymmärtää, Friman nauraa.

Written by:

Mari-Anna Rossi

Ota yhteyttä

 

 

AutonOsat24.Fi