Paikalliset

Murtovarkaat iskivät kerrostalon häkkivarastoon Lappeenrannass – Asukkaat epäilevät tekijän olevan talosta

Murtautujat olivat tunkeutuneet häkkivarastoon vääntämällä riippulukon salpa irti ovesta. Lukko oli säilynyt vahingoittumattomana.

Riina Haapala

Lappeenrantalaisen kerrostalon asukkaita odotti loppiaisena ikävä yllätys. Talon kellarikomeroihin oli murtauduttu ja pyörävarastosta viety pyöriä. Asukkaat epäilevät, että kyseessä ovat oman talon asukkaat eikä kerta ole ensimmäinen.

Vanhempi rikoskonstaapeli Mika Nykänen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta ei pysty ottamaan kantaa siihen, kuka tai ketkä murtojen takana ovat olleet.

– Poliisilla on yksi epäilty, jonka hallusta on löytynyt tavaraa, mutta selvitystyö on kesken. En pysty ottamaan kantaa siihen, onko hän se, joka on murtautunut, Nykänen sanoo.

Nykäsen arvion mukaan murrot häkkivarastoihin ovat vähentyneet. Häkkivarastoissa ei pidetä enää kovin arvokkaita tavaroita ja uusissa taloissa myös varastot ovat monesti jykevämpää tekoa.

– Usein murtautujat ovat talon asukkaita tai asukkaan vieraita, Nykänen sanoo.

Ammattirikolliset sen sijaan harvemmin kellarikomeroista kiinnostuvat.

– Minun näkemys on se, että ammattirikolliset hakevat tavaraa, joka on helppo muuttaa käteiseksi eikä siitä jää niin helposti kiinni.

Jos omaan häkkivarastoon murtaudutaan, poliisia helpottaa, jos viedyistä esineistä on tunnistetiedot.

– Olisi esimerkiksi kuvat siitä, mitä sinne on laitettu.

Kun huomaa murron, tulisi soittaa hätäkeskukseen ja kertoa tapahtuneesta. Jos hätäkeskuksesta kerrotaan, että tutkijat tulevat paikalle, olisi tärkeää olla sotkematta jälkiä ja varmistaa, ettei muita pääse paikalle.

Poliisi toivoo, että jokainen rikoksen kohteeksi joutunut tekee itse rikosilmoituksen ellei isännöitsijä tee sitä kootusti.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi